Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ήταν από τους πρώτους πολιτιστικούς χώρους που διέκοψε με αίσθημα ευθύνης τη λειτουργία του θεάτρου του στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με κύριο γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και με την πεποίθηση ότι  ο πολιτισμός δεν μπορεί να απουσιάζει από τη ζωή μας, το ΙΜΕ ανακοινώνει με χαρά την επαναλειτουργία του «ΘΕΑΤΡΟΝ» και την επανέναρξη των παραστάσεων του έργου «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη», που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της σεζόν.

H παράσταση, που χαρακτηρίστηκε από κοινό και κριτικούς ως «μάθημα ελληνικής ιστορίας επί σκηνής», διεκόπη απότομα, εν μέσω συνεχών sold out, λόγω των μέτρων που έλαβε η πολιτεία για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοιού. Ξεκινά ξανά από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου με τηλεφωνική προπώληση στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: 212 254 0300.

Το θέατρο αποτελεί μία ζωντανή διάδραση μεταξύ κοινού και ηθοποιών. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα υγιειονομικά μέτρα και με συστηματική απολύμανση των χώρων, θα δίνει τη δυνατότητα ξανά στους θεατές να παρακολουθήσουν με ασφάλεια την παράσταση και να γίνουν κοινωνοί αυτής της μοναδικής εμπειρίας. Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, χάρη στην προηγμένη τεχνολογικά κατασκευή του, είναι εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα νωπού αέρα, το οποίο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αντικαθιστά τον αέρα σε όλους τους χώρους με φρέσκο αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο της Μιμής Ντενίση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» είναι το πρώτο ελληνικό θεατρικό sequel και αποτελεί συνέχεια του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», που συγκλόνισε εκατοντάδες χιλιάδες θεατές και έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου. Η Μιμή Ντενίση γράφει και σκηνοθετεί τη συνέχεια της ζωής των ηρώων της πρώτης παράστασης οι οποίοι επέζησαν της Μικρασιατικής καταστροφής και προσπάθησαν να αρχίσουν από την αρχή στη νέα τους πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη.

Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων. Μια πολυπολιτισμική πόλη με ντόπιους, πρόσφυγες, Πόντιους και Εβραίους που ζουν αρμονικά παρά τις διαφορές τους. Το έργο παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας  και πολλών νέων χαρακτήρων την περίοδο από την ανταλλαγή των πληθυσμών μέχρι την αρχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η ανέλιξη των προσφύγων από την απόλυτη φτώχεια σε μια καινούρια αξιοπρεπή ζωή, η προσπάθειά τους να γίνουν ένα με τ’ αδέλφια τους στην Ελλάδα, η άνοδος και η πτώση της ακμάζουσας Εβραϊκής κοινότητας, δίνονται ανάγλυφα μέσα από τους χαρακτήρες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

  • Τηλεφωνικά στο Τ. 212 254 0300

Ομαδικές κρατήσεις άνω των 20 ατόμων:

Ιωάννα Ψυχογυιού, Τμήμα Κρατήσεων και Εισιτηρίων «Ελληνικού Κόσμου»
Τ. 212 254 0300, Κ. 698 254 0300, e-mail: [email protected]
Λίλιαν Πετροπούλου Τ. 210 6143021 & Κ. 6946 123004, email: [email protected]