IKEA

Το IKEA έχει γνωστό για τα έπιπλα του αλλά και για τα πεντανόστιμα κεφταδάκια που δημιουργούνται μέσα στην κουζίνα του γνωστού καταστήματος!

Πλέον μπορούμε να δημιουργήσουμε και εμείς τα κεφτεδάκια στο σπίτι μας, καθώς δόθηκε στη δημοσιότητα η συνταγή!

Τι θα χρειαστείς: 

  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 250 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 6 κουταλιές της σούπας γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • 1 αυγό

Για τη σάλτσα: 

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • ελαιόλαδο
  • 150 ml ζωμός λαχανικών
  • 150 ml ζωμός βοδινού
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. soy sauce

Πώς θα τα φτιάξουμε: 

Παίρνουμε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά και τους βάζουμε σε ένα μπολ και ζυμώνουμε! Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί και το αυγό και ανακατεύουμε! Έπειτα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το γάλα.

Κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, έτσι ώστε να διατηρηθεί το σχήμα τους κατά το τηγάνισμα.

Σε ένα τηγάνι με ζεστό λάδι και σε μέτρια φωτιά, τοποθετούμε τα κεφταδάκια και τα γυρνάμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Μόλις το κάνουμε αυτό, μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για μισή ώρα στον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Πώς θα δημιουργήσουμε τη σάλτσα: 

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για δυο λεπτά και έπειτα βάζουμε τους ζωμούς και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σόγια και τη μουστάρδα.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα!