Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σταματά να πουλά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Νορβηγία η εταιρεία Hyundai και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι τα μόνο που θα διαθέτει προς πώληση.

Η σκανδιναβική χώρα είναι από εκείνες που πιστεύουν πολύ στην ηλεκτροκίνηση και θέλει να δει ακόμη περισσότερους πολίτες να χρησιμοποιούν οχήματα που κινούνται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

H χώρα έχει στραφεί στην ηλεκτροκίνηση και έχει δώσει υπόσχεση στους πολίτες πώς θα υπάρξουν κίνητρα για να μπορέσουν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι επίσημες πωλήσεις στη Νορβηγία έδειξαν τον προηγούμενο μήνα πώς τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ήταν 15.915 μονάδες (81,6% μερίδιο αγοράς) και 1.502 plug-in hybrid (7,7% μερίδιο αγοράς).

Και στην Ελλάδα γίνονται κινήσεις για τα αυτοκίνητα με ηλεκτρισμό

Σύμφωνα με το υπουργείο περιβάλλοντος ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πάντα καλύτερο για το περιβάλλον από ένα συμβατικό αυτοκίνητο με μηχανή εσωτερικής καύσης (βενζίνη ή diesel), λόγω της αποδοτικότερης λειτουργίας του και των χαμηλότερων εκπομπών αερίων ρύπων στο περιβάλλον στη διάρκεια ζωής του.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πλέον σε πολλές περιπτώσεις συγκρίσιμο συνολικό κόστος με τα αυτοκίνητα με diesel ή βενζίνη κατά τη σύγκριση ολόκληρου του κύκλου ζωής του αυτοκινήτου, χάρη στο χαμηλότερο κόστος χρήσης και συντήρησης, και στη χαμηλότερη φορολογία (ειδικά για εταιρικά οχήματα).

Τσέκαρε και αυτά: 

Πάρκα σκύλων : Δυο νέα στην Αθήνα

Μάλλινα πουλόβερ : Πώς να τα πλύνεις σωστά