Σκιάθος: Ο Δήμος του νησιού, μετά τη χρηματοδότηση από το υπουργείο Ανάπτυξης, προχωρά στην υλοποίηση για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, εξαιρετικά φιλικών προς το περιβάλλον, στους κατοίκους του νησιού και σε τουρίστες. Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στις 250.000 ευρώ ώστε να δημιουργηθούν σταθμοί των κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Με την αξιοποίηση της δράσης, ο Δήμος Σκιάθου σκοπεύει να λειτουργήσει από το 2023 μεικτούς σταθμούς δωρεάν διάθεσης συμβατικών και ηλεκτρικών ποδηλάτων, οι οποίοι θα βρίσκονται σε 10 σημεία του νησιού, εννέα στην πόλη και και ένα στις Κουκουναριές.

ad

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Ειδικότερα, ο Δήμος Σκιάθου θα προμηθευτεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για τα ηλεκτρικά ποδήλατα δημόσιας χρήσης. Με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρει στους πολίτες ένα σύγχρονο εργαλείο και μέσο μεταφοράς, που θα συμβάλει στη μείωση των ρύπων και του θορύβου εντός της πόλης, στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Σημειώνεται ότι το σύστημα θα αποτελείται από ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης, ειδικής σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα μίσθωσης, κλειδαριά IoT (4G/GPS), αντιβανδαλιστικές θέσεις κλειδώματος και φόρτισης ποδηλάτου, συστήματα φόρτισης σταθμού μίσθωσης με ενσωματωμένο βιομηχανικό υπολογιστή και 4G router, τερματικά μίσθωσης ποδηλάτου με ενσωματωμένο σύστημα φόρτισης, οθόνη αφής και πολλά άλλα καινοτόμα συστήματα, ώστε να μη γίνονται κλοπές και καταχρήσεις από τους χρήστες.

Τσέκαρε κι αυτό:

Κωνσταντίνος Εμμανουήλ : Τι απαντά για τον Άρη Σοϊλέδη