Ηλεκτρονικό έγκλημα
Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Μία νέα επιστημονική έρευνα από την Αμερική έρχεται να βάλει βόμβα σε όσους έχουν κόψει το τσιγάρο και είναι ατμιστές. Σύμφωνα με την έρευνα, η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου αλλάζει το μικροβίωμα του στόματος, δηλαδή το σύστημα βακτηρίων και μικροοργανισμών που βρίσκεται στη στοματική κοιλότητα.

Αυτό έχει ως συνέπεια να καθιστά τους ατμιστές πιο ευάλωτους σε φλεγμονές και λοιμώξεις.

Αυτή η αλλαγή στο περιβάλλον του στόματος έχει δείξει πως συμβάλει σε διάφορες παθήσεις των δοντιών, αλλά και στο διαβήτη, τον καρκίνο και τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Το κανονικό τσιγάρο έχει αποδειχθεί πως αυξάνει τον κίνδυνο για ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα. Αλλά για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είχε υπάρξει τέτοια μελέτη στο πεδίο της οδοντιατρικής και στοματολογίας.

H έρευνα έγινε σε  119 εθελοντές (ατμιστές, καπνιστές και μη καπνιστές ή ατμιστές) τον ατμό του ηλεκτρονικού τσιγάρου και την επίδρασή του πάνω στο στοματικό μικροβίωμα, καθώς επίσης κατά πόσο το άτμισμα επηρεάζει την πιθανότητα λοίμωξης στα κύτταρα του στόματος.

Η ουλίτιδα ή κάποιο είδος λοίμωξης ήταν συχνότερη στους ατμιστές κατά 42,5% σε σχέση με τους μη καπνιστές. Αντίστοιχα οι καπνιστές κανονικού τσιγάρου παρουσίαζαν τα παραπάνω σε ποσοστό 72,5% πιο συχνά. Αποκαλύφθηκε επίσης πως οι ατμιστές έχουν αφθονία των βακτηρίων Porphyromonas, καθώς επίσης αυξημένα επίπεδα των βακτηρίων Veillonella.