Ηλίας Σταυρίδης

Ο Ηλίας Σταυρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Είναι πατέρας 2 παιδιών και ζει πλέον στην Νέα Υόρκη.

Είναι σημαντικά επηρεασμένος από πολύ μεγάλους τραγουδιστές όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, Στράτος  Διονυσίου, Γιώργος Νταλάρας, Μανώλης Αγγελόπουλος, Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Γιάννης Πάριος και πολλοί άλλοι αξιόλογοι τραγουδιστές.

Σημαντικό καλλιτεχνικό  «ερέθισμα» δέχτηκε από τον Πατέρα του όπου ήταν εξαιρετικά καλλίφωνος κι έτσι απέκτησε πρόσβαση στην καλλιτεχνική του φύση.

Στα πρώτα του βήματα συνάντησε αξιόλογους ανθρώπους όπως ο Ρίτα Σακελαρίου, Βασίλης Καρράς , Ζαφείρης Μελάς, Σταύρος Φωτιάδης  καθώς κι ο Βασίλης Χάβος ο οποίος τον συμβούλεψε σε πολλά θέματα σχετικά με την ερμηνεία  και την απόδοσή του.

Δραστηριοποιήθηκε σε πολλές μεγάλες πίστες της Θεσσαλονίκης όπως ΛΕΟΦΩΡΟΣ ΠΑΛΛΑΣ, ΕΠΑΥΛΗ, ΜΥΘΡΙΟ, ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ και πολλά αλλά μικρότερης χωρητικότητας μαγαζιά.

Ένας από τους σημαντικούς ανθρώπους που γνώρισε στην Αμερική ήταν ο ΤΕΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΟΣ ο οποίος του εμπιστεύθηκε ένα πολύ όμορφο τραγούδι με τίτλο «ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ»  (https://www.youtube.com/watch?v=k7bFkwYDmvg) όπου ήταν και η πρώτη δισκογραφική παρουσία του.

Πλέον κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική του προσπάθεια όπου μας συστήνεται κι ως δημιουργός.

Ο τίτλος του εξαιρετικά ερωτικός…..”ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΔΥΟ”

Ο ίδιος μας είπε: 

«Μετά από πολύ ωραίες στιγμές που μου χάρισε το πρώτο μου τραγούδι αποφάσισα να συστηθώ κι ως δημιουργός….. ελπίζω η προσπάθειά μου να αγκαλιαστεί από τον κόσμο.

Τα σχέδια μου πλέον είναι να τραγουδώ όμορφα τραγούδια και να χαρίζω ωραίες στιγμές σε όλους. Σεβόμενος όλη την δύσκολη περίοδο που περνάμε η πραγματική ελπίδα μας είναι η δημιουργία….αυτό προσπαθώ κι αυτό έχω σκοπό να υπηρετώ μέσα από την Μουσική. Τέλος Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συντελεστές που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το όμορφο ταξίδι. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά για όλη την στήριξή τους!»