Ηλιοθεραπεία

Πολλοί είναι οι δερματολόγοι που μας συνιστούν να μην κάνουμε ηλιοθεραπεία μέχρι τον δέρμα μας να θυμίζει αυτό ενός ξεροψημένου κοτόπουλου, αλλά λίγος ήλιος καθημερινά μας κάνει καλό!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Ο ήλιος – τον οποίο έχουμε άπλετο στην Ελλάδα, ευτυχώς – μας κάνει καλό εφόσον προσέχουμε το δέρμα μας και το έχουμε προστατευμένο με αντηλιακά τα οποία είναι για το δέρμα μας και μπορούμε καθημερινά να στεκόμαστε για λίγα λεπτά σε ένα μέρος όπου οι ακτίνες πέφτουν γιατί μας κάνει καλό.

Αυτοί είναι οι δυο λόγοι που πρέπει να κάθεσαι στον ήλιο

#1. “Mαζεύεις” βιταμίνη D

Όταν εκτίθεσαι στον ήλιο, μπορείς πιο εύκολα να προκαλέσεις τη σύνθεση της βιταμίνης D η οποία είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό μας καθώς κάνει πιο δυνατά τα οστά μας και παράλληλα βοηθά το νευρικό μας σύστημα. Όπως, η Β12, έτσι και η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική!

#2.Λιγότερο στρες 

Όταν εκτίθεσαι στο ηλιακό φως, βοηθάς τη σεροτονίνη να απελευθερωθεί! Και η σεροτονίνη θεωρείται η ορμόνη της χαράς! Οπότε καταλαβαίνεις, πως αυτόματα νιώθεις πιο ήρεμος και χαλαρός!

Υ.Γ :Δεν ξεχνάμε το αντηλιακό μας γιατί πρέπει να προστατεύουμε το δέρμα μας καθώς ο ήλιος δεν είναι ότι καλύτερο για αυτό!

Τσέκαρε και αυτά: