Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Υπάρχουν πολλά μέρη για ένα ζευγάρι να γιορτάσει τον έρωτα αλλά εμείς αποφασίσαμε να σας δείξουμε ένα ξεχωριστό μέρος που πραγματικά θα πρέπει να επισκεφθείτε με την πρώτη ευκαιρία.

Πρόκειται για ένα μικρό νησάκι το οποίο βρίσκεται κοντά στον Πόρο και το οποίο λόγω του σχήματος καρδιάς που έχει αποτελεί το ιδανικό μέρος για να γιορτάσει κάποιος τον έρωτα ή και να τον επισημοποιήσει γιατί όχι (ναι για παντρειά μιλάμε).

Το νησάκι αυτό ονομάστηκε από τον ΕΟΤ “Έρως” και ειδικά την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γίνεται πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά.
Αυτό το νησάκι χρησιμοποιήθηκε στη διαφημιστική καμπάνια του 2002 και προσεγγίζεται μόνο με βάρκα απέναντι από την παραλία του Ρώσικου Ναύσταθμου.
Το σχήμα καρδιάς που έχει, σε συνδυασμό με τα τιρκουάζ νερά το μετατρέπει στον απόλυτο ερωτικό προορισμό και για αυτό το λόγο εκεί γίνονται συχνά γάμοι.

Άλλωστε το μοναδικό κτίσμα που υπάρχει πάνω στο νησάκι της καρδιάς είναι ένα εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Πριν ο ΕΟΤ ονομάσει αυτό το μικρό νησάκι ΈΡΩΣ λεγόταν Δασκαλιό και οι ντόπιοι ακόμα έτσι το αποκαλούν. Σύμφωνα με την παράδοση λεγόταν Δασκαλιό γιατί κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας αυτό το μικρό νησάκι χρησιμοποιούταν για να γίνονται κρυφά μαθήματα από τους Τούρκους.