Η Ιορδανία, ένα αμάλγαμα πολιτισμών, κουλτούρας και ιστορίας, αποτελεί μία από τις κορυφαίες ταξιδιωτικές εμπειρίες που πρέπει κανείς να ζήσει.  Σεληνιακά τοπία, επιβλητικά μνημεία που χρονολογούνται από την ελληνιστική και βυζαντινή εποχή, ανατολίτικη γαστρονομία και ξεχωριστά αξιοθέατα ταξιδεύουν τον επισκέπτη στον χρόνο. Γι’ αυτό, σου δίνουμε 10+1 λόγους για ταξίδι στην Ιορδανία το φετινό Πάσχα!

Για να γνωρίσεις την χτισμένη σε 7 λόφους πρωτεύουσα

ad

Αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω σε επτά λόφους, η πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμμάν, αποτελεί ένα μωσαϊκό πολιτισμών και γοητευτικών αντιθέσεων. Οι λάτρεις της ιστορίας θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε αρχαία μνημεία απίστευτης ομορφιάς, από τα ερείπια του ναού του Ηρακλή που βρίσκεται στον ψηλότερο λόφο της πόλης έως τις όμορφες βυζαντινές εκκλησίες.

Για να ανακαλύψεις ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου

Η λαξεμένη στους βράχους από την αραβική φυλή των Ναβαταίων πόλη της Πέτρας είναι ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Γνωστή ως η “ροδοκόκκινη” πόλη, αποτελεί χωρίς αμφιβολία το σημαντικότερο και πιο πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο της Ιορδανίας. Θα φτάσεις στον «Θησαυρό» της, αφού διασχίσεις το επιβλητικό κόκκινο φαράγγι «Siq». Επίσης, θα έχεις την ευκαιρία να βγάλεις την πιο «ινσταγκραμική» φωτογραφία από το δύσβατο Gold Spot με φόντο το «Treasury».

Για να επισκεφθείς την πόλη των ηλικιωμένων πολεμιστών του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ή αλλιώς την αρχαία Γέρασα! Πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη του κόσμου, στην οποία λέγεται ότι έμεναν οι ηλικιωμένοι Μακεδόνες πολεμιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εδώ θα θαυμάσεις υπέροχα μνημεία όπως είναι η θριαμβευτική Αψίδα του Αδριανού, η Πύλη, η Αγορά,  ο ναός του Δία, το Νυμφαίο, ο ναός της Αρτέμιδος και το θέατρο.