Ηράκλειο

Το Ηράκλειο της Κρήτης είναι ένας υπέροχος προορισμός για εσένα που θέλεις να φύγεις από την πόλη σου και να ταξιδέψεις σε νέους τόπους και να συλλέξεις νέες εμπειρίες με την οικογένεια σου και τους φίλους σου. Μην ξεχνάς πως κάθε τόπος στο αγαπημένο νησί είναι “ευλογημένος” και διαθέτει πολλά πράγματα για τα οποία είναι όλοι περήφανοι.

ad

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Η κρητική πόλη διαθέτει και αυτή με τη σειρά της πολλές ομορφιές τις οποίες αξίζει να δεις από κοντά και όπως είναι γνωστό, διαθέτει πολλά μαγαζιά με εξαιρετικό φαγητό τα οποία πρέπει να τα επισκεφτείς όλα.

Αν είσαι από τα πλάσματα που θα αφήσουν την πρωτεύουσα ή την πόλη τους για το Πάσχα, τότε πρέπει να σκεφτείς να πας στο Ηράκλειο γιατί είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και όμορφο μέρος!

Τι πρέπει να κάνεις αν επισκεφτείς το Ηράκλειο το Πάσχα 2023

  • Την Μεγάλη Παρασκευή ο κόσμος συναντιέται στο “Μεϊντάνι”, ένα κεντρικό σταυροδρόμι όπου “ενώνονται” οι τρεις επιτάφιοι : του Αγίου Μηνά, του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Τίτου. Η κατανυκτική ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τις ψαλμωδίες θα σε κάνουν να νιώσουν πολύ ξεχωριστά!

  • Την παραμονή της Ανάστασης οι νεολαίοι του νησιού μαζεύουν ξύλα και σχηματίζουν ένα “βουνό” το οποίο φλέγεται το βράδυ με σκοπό να καεί ένα σκιάχτρο το οποίο είναι ο Ιούδας. Μοναδική στιγμή.
  • Βόλτες στα σοκάκια του Ηρακλείου είναι must! Θα ανακαλύψεις μικρές γωνιές όπου θα πιεις τον καφέ σου και δε θα σταματήσεις να πίνεις ρακί αφού οι ντόπιοι είναι πολύ φιλόξενοι και κερνούν διαρκώς. Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το μουσείου του Νίκου Καζαντζάκη και να επισκεφτείς το ενυδρείο που βρίσκεται στην πόλη και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Τσέκαρε και αυτά: 

Ad