Στην δίνη του κορονοϊού τι καλύτερο από χιούμορ και κίνηση με φυσική, αυτή τη φορά, παρουσία θεατών στο Ηρώδειο;
Από σήμερα και έως τις 3 Ιουλίου οι θεατές μπαίνουν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού ανά ομάδες των είκοσι ατόμων και για είκοσι λεπτά, ακολουθώντας τις οδηγίες όχι μόνο του υπουργείου Υγείας, αλλά και της ημικυκλικής κίνησης, που επιβάλλει η θέαση της εικαστικής εγκατάστασης του Διονύση Καβαλλιεράτου, με 40 γλυπτά μπροστά από τη σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου.
Αλλόκοτες φιγούρες- καρικατούρες με στοιχεία διάφορων πολιτισμών και εποχών- από την προϊστορία, τον λαϊκό πολιτισμό έως τον σημερινό δυτικό κόσμο, είναι χαρακτήρες ονοματισμένοι από τον καλλιτέχνη και «χορεύουν» σόλο ή ομαδικά έναν «Αποπροσανατολισμένο χορό» σατιρίζοντας έναν «Παραπλανημένο πλανήτη».
Μια ιδιότυπη παράσταση, εικαστική, που επιχειρεί αναφορές στην τελετουργία και κινησιολογία του αρχαίου δράματος και τη συλλογική δράση του Χορού.
Πρόκειται για το Έργο στην Πόλη 2020 του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέον, με παράδοση από το 2014 στις αναθέσεις έργων σε εικαστικούς καλλιτέχνες για δημόσιους χώρους. Το συγκεκριμένο έργο ήταν ανάθεση εδώ κι έναν χρόνο στον καλλιτέχνη, προορισμένο για το Ηρώδειο.
Και είναι η πρώτη εικαστική παρουσία του ιδιότυπου, εφέτος, Φεστιβάλ Αθηνών, ίσως μοναδικού παγκόσμια, που δεν ακυρώθηκε λόγω πανδημίας.