Η διεθνής pop star και υποψήφια για βραβείο Grammy, Jain κυκλοφορεί το ολοκαίνουργιο single “The Fool” μέσω της Panik Records/Sony Music. Αυτό είναι και το πρώτο δείγμα νέας μουσικής μετά απ’το #1 album στην Γαλλία, ‘Souldier’ και από το debut album ‘Zanaka’ το οποίο έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως μέχρι σήμερα.

Το επίσημο video για το “The Fool”, μας δείχνει την JAIN να περπατάει στο διάστημα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Tο τραγούδι είναι το πρώτο single απο την επερχόμενη δισκογραφικής της δουλειάς που θα γίνει διαθέσιμη την Άνοιξη μέσω της Panik Records/Sony Music. Ένα νέο κεφάλαιο προσωπικά και καλλιτεχνικά ξετυλίγεται για την popstar, με αυτή τη νέα δουλειά να είναι εμπνευσμένη από την αυτοενδυνάμωση, τις νέες ευκαιρίες και μια νέα αρχή στο να ξεπεράσουμε τους φόβους μας.

Ενώ το τραγούδι δημιουργήθηκε από την JAIN, σε παραγωγή του επι χρόνια συνεργάτη της Maxim Nucci/Yodelice, η ίδια αποφάσισε να συνεργαστεί και με νέους δημιουργούς για να ανεβάσει ποιοτικά την επερχόμενη δουλειά της. Το νέο pop και folk album χρονολογεί όλα τα επίπεδα όταν αποφασίζεις να κάνεις μία νέα αρχή: φόβος, ενθουσιασμός, αγνότητα, αμφιβολίες, εγκατάλειψη και επιφοίτηση. Αυτή η δουλειά της αντλεί καλλιτεχνικές επιρροές από την Kate Bush και την Stevie Nicks, καθώς η μουσική της JAIN είναι μια μίξη από είδη μουσικής όπως arabic, african, electro, reggae, soul και hip hop.

Η ίδια βασίζεται κυρίως στην Tarot de Marseilles, μία τέχνη που της έδωσε η μητέρα της ως κληρονομιά, η οποία της δίνει δύναμη να οδεύει προς το άγνωστο μέσα από ένα κόσμο διαφορετικής αντίληψης στους κινδύνους και τις πιθανότητες.

“To ‘The Fool’ είναι η πιο σημαντική κάρτα της τράπουλας. Δεν μπορείς να είσαι ανοιχτός σε νέες περιπέτειες εκτός αν αποφασίσεις να είσαι ανοιχτόμυαλος. Κάνοντας το πρώτο βήμα, να οδηγήσεις ένα αυτοκίνητο, να ερωτευτείς. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να χάσεις την ισορροπία σου. Οποιαδήποτε στιγμή. Αλλά στο τέλος, μια περιπέτεια χωρίς αναστολές είναι μονόδρομος”.

Γεννημένη στην Γαλλία και μεγαλωμένη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Κόνγκο, η Jain κυκλοφόρησε το debut album ‘Zanaka’ το 2015. Tο album πούλησε περισσότερα από 1 εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως και τα singles “Come” και “Makeba” σκαρφάλωσαν γρήγορα στα charts, με το “Makeba” να της δίνει την πρώτη υποψηφιότητα για βραβείο Grammy στην κατηγορία “Best Music Video” το 2018.

Το αμέσως επόμενο album ‘Souldier’ που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά ανέβηκε στην κορυφή της Γαλλίας, έγινε διπλά πλατινένιο και το single “Alright” διαμαντένιο.

Το Rolling Stone την ονόμασε “Artist You Need To Know” για το 2018, γράφοντας “French singer mixes pop, Afrobeat and more influences in a winning combination”.

Έχει εμφανιστεί σε shows όπως “The Late Show with Stephen Colbert” και “Later… with Jools Holland”, ενώ έχει ανοίξει το Ryder Cup το 2018, το FIFA Women’s World Cup το 2019 και έχει κάνει 300 συναυλίες σε Ευρώπη, Νότια και Βόρεια Αμερική, Ασία αλλά και σε σημαντικά φεστιβάλ όπως Coachella και Lollapalooza.

Η JAIN αναμένεται να ξεκινήσει την νέα της Ευρωπαική περιοδεία το Φθινόπωρο, ενώ θα βρεθεί σε διάφορα φεστιβάλ το καλοκαίρι, καθώς θα παίξει και σε αρένες στην Γαλλία. Μείνετε συντονισμένοι για νέες ημερομηνίες και ανακοινώσεις που έρχονται σύντομα.

Tσέκαρε και αυτά: