Jamiroquai

Με αφορμή τα 30 χρόνια κυκλοφορίας του single “When You Gonna Learn?”, οι Jamiroquai επανακυκλοφορούν το μοναδικό ‘Emergency On Planet Earth’, το οποίο σηματοδότησε το ξεκίνημα για τη 30η επέτειο ενός από τα πιο αξιοσημείωτα συγκροτήματα που έχει γεννήσει η Μεγάλη Βρετανία. Διαθέσιμο στις 14 Οκτωβρίου από την Panik Records/Sony Music με την υποστήριξη του En Lefko 87.7.

 

Μετά τη πρόσφατη επανακυκλοφορία του ‘Travelling Without Moving’ στο πλαίσιο της 25ης επετείου του album – το πιο εμπορικό funk album όλων των εποχών – το debut album των Jamiroquai, ‘Emergency On Planet Earth’, κλείνει 30 χρόνια κυκλοφορίας και επανακυκλοφορεί σε transparent/clear coloured διπλό βινύλιο με σημειώσεις του Jay Kay από τη περίοδο 2013 και 2017.

Οι αρχικές σημειώσεις του album αποτελούσαν ένα manifesto του Jay Kay σχετικά με το περιβάλλον, θέμα το οποίο δεν θεωρούταν ευρέως γνωστό για το mainstream κοινό. Εκ των υστέρων, αυτή η δισκογραφική δουλειά είναι πιο σημαντική σήμερα, ίσως και περισσότερο, από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε.

Με αρχική κυκλοφορία το 1993 (το lead single ‘When You Gonna Learn’ κυκλοφόρησε στις 19 Οκτωβρίου 1992), το album έλαβε εξαιρετικές κριτικές και σκαρφάλωσε στη κορυφή των charts. Μέχρι σήμερα το ‘Emergency On Planet Earth’ έχει γίνει πολύπλατινένιο με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

 

 

 

Τσέκαρε και αυτό : GNTM 5 : Τα σχόλια του Twitter 20/9