Jerry Lawson

Toν Jerry Lawson επέλεξε να τιμήσει η Google, τη 1η Δεκεμβρίου 2022, καθώς ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει μαζί με την ομάδα του την πρώτη κασέτα για video games ενώ ήταν από τους πρώτους μαύρους που δούλεψαν στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών.

Είναι γνωστός ως ο “πατέρας της κασέτας για παιχνίδια” και με το έργο του κατάφερε να εμπνεύσει χιλιάδες δημιουργούς στον κόσμο έτσι ώστε να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Το 1970 βρέθηκε στην ομάδα του Fairchild Semiconductor στο San Francisco ως σύμβουλος – μηχανικός στο τμήμα πωλήσεω και ενώ ήταν εκεί είχε δημιουργήσει ένα παιχνίδι που λειτουργούσε με νομίσματα στο γκαράζ του το οποίο ονόμασε Demolition Derby .

Ο Jerry Lawson πήρε τη θέση του διευθυντή στο τμήμα του μάρκετινγ και της μηχανικής στο Fairchild και ηγήθηκε της ομάδας που δημιούργησε το  Fairchild Channel F console, το οποίο κυκλοφόρησε το 1976 και ήταν σχεδιασμένο για να αλλάζουν τα παιχνίδια με βάση την τεχνολογία Alpex.

H ομάδα του και ο ίδιος δημιούργησαν ένα σύστημα μέσω του οποίου θα μπορεί ένας χρήστης να παίζει παιχνίδια τα οποία θα μπορεί να αλλάζει και να. μη χρειάζεται μια κονσόλα για ένα παιχνίδι κάθε φορά. Οι κασέτες ου δημιουργήθηκαν μπορούσαν να λειτουργήσουν σε μια κονσόλα χωρίς να προκληθούν ηλεκτρικά σοκ.

Ο Lawson δημοιύργησε και ένα joystick το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με 8 διαφορετικούς τρόπους και ένα κουμπί “παύσης” το οποίο ήταν πρωτότυπο και δεν είχε ξαναγίνει.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Homebrew Computer Club μαζί με τον Ρον Τζονες και εξερυνούσαν τις δυνατότητες των νέων συκευών αλλά και τρόπους να τις αναβαθμίσουν.

Ο Lawson έφυγε από τη Fairchild το 1980 και ίδρυσε τη Videosoft και συνεργάστηκε με την Ατάρι όπου και δημιούργησε λογισμικό για διάφορες κονσόλες.

Μετά από πέντε χρόνια η εταιρεία του έκλεισε και ξεκίνησε να δουλεύει ως σύμβουλος .

Βραβεύτηκε το 2011 ως ένας πρωτοπόρος μηχανικός καθώς άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν όλοι τα βιντεοπαιχνιίδια ενώ και άλλες βραβεύσεις ακολούθησαν στην πορεία.

Τσέκαρε και αυτά :

Zώδια γάμος 2023 : Ποιοι δε θα παντρευτούν

Παγκόσμια ημέρα AIDS 2022 : Καθιερώθηκε τη 1η Δεκεμβρίου