Jerry Lawson

Ο Jerry Lawson είναι ο άνθρωπος που γεννήθηκε πριν 82 χρόνια την 1η Δεκεμβρίου και η Google του αφιερώνει ένα ιδιαίτερο και παιχνιδιάρικο Doodle στη μνήμη του.

Πρόκειται για τον Αμερικανό ηλεκτρονικό μηχανικό, Jerry Lawson, ο οποίος αρχικά σχεδίασε την πρώτη κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών την Fairchild Channel F, ενώ στη συνέχεια με την ομάδα του κατάφερε να κατακτήσει αυτό τον τόσο άγνωστο, τότε, κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών.

Για το λόγο αυτό το 1982 το περιοδικό Black Enterprise τον ονόμασε τον “πατέρα” της κασέτας βιντεοπαιχνιδιών, τίτλος που τον ακολουθούσε πάντα ακόμα και μετά το θάνατό του, στις 9 Απριλίου 2011.

O Jerry Lawson γεννήθηκε στο Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη και οι γονείς του είχαν καταφέρει να του προσφέρουν μία καλή εκπαίδευση, έχοντας σαν αρχή τα δύο του αγαπημένα χόμπι, τη χημεία και το ραδιόφωνο. Στην αρχή της ζωής του, δηλαδή στα εφηβικά χρόνια μπορούσε και έβγαζε χρήματα, επιδιορθώνοντας τηλεοράσεις, έχοντας μάθει μόνος του τον τρόπο επισκευής και λειτουργίας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι άρχισε να φοιτάσ σε δύο πανεπιστήμια, ποτέ δεν πήρε το πτυχίο του, ούτε στο ένα ούτε στο άλλο. Εν συνεχεία το 1970 μπήκε ως σύμβουλοες μηχανικής εφαρμογών στη Fairchild Semiconductor και εκεί έφτιαξε το πρώτο του παιχνίδι arcade που λειτουργούσε όμως με κέρματα. Πέντε χρόνια αργότερα, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της εταιρείας που δούλευε κατάφερε να φτιάξει το πρώτο παιχνίδι με μικροεπεξεργαστή, το Demolition Derby.

To 1976 o Jerry Lawson κατάφερε να φτιάξει την κονσόλα Fairchild Channel F που σχεδιάστηκε ειδικά για να χρησιμοποιεί κασέτες παιχνιδιών. Εκείνη την εποχή, τα περισσότερα συστήματα παιχνιδιών είχαν τον προγραμματισμό παιχνιδιών ενσωματωμένο στο υλικό, ώστε να μην μπορούσε να αφαιρεθεί ή να αλλάξει. Ο Lawson και η ομάδα του βελτίωσαν και βελτίωσαν την τεχνολογία που αναπτύχθηκε στο Alpex που επέτρεπε την αποθήκευση παιχνιδιών ως λογισμικό σε αφαιρούμενες κασέτες ROM. 

Τσέκαρε κι αυτό:

Παγκόσμια ημέρα AIDS 2022 : Καθιερώθηκε τη 1η Δεκεμβρίου