Η αγάπη μου για τον Joaquin Phoenix είναι μεγάλη αλλά αυτή τη φορά θα μιλήσω αντικειμενικά και θα ευχαριστήσω την Ακαδημία των Όσκαρ για το βραβείο που έδωσαν στον ηθοποιό.

Ζήσαμε μεγάλες στιγμές βλέποντας τα χθεσινά Oscars καθώς ηθοποιοί, παραγωγοί, φωτογραφίες και ολόκληρες ομάδες ανθρώπων οι οποίοι έρχονται για να δημιουργήσουν μια ταινία βραβεύτηκαν και ίσως είναι από τις λίγες φορές όπου τα pr δε λειτούργησαν καθώς καλύτερη ταινία ανακηρύχθηκαν τα «Παράσιτα» και είδαμε συμμετοχές που ίσως δεν έπρεπε να βρίσκονται σε διάφορες κατηγορίες αλλά έτσι συμβαίνει.

O Joaquin Phoenix είναι ένας εκπληκτικός ηθοποιός – αν και στην ταινία «Μονομάχος» μου έσπαγε τα νεύρα- και κάθε φορά που τον βλέπουμε να ερμηνεύει έναν ρόλο μένουμε με το στόμα ανοιχτό γιατί έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης. Όπως έκανε με τον πρίγκιπα του εγκλήματος, Joker. Ήταν απλά μοναδικός και όσες φορές και αν δω την ταινία, πάντα ανακαλύπτω κάτι νέο τόσο γιατί τον villain της Marvel όσο και για τον ίδιο τον ηθοποιό. Συγκινητικός, σκοτεινός, υπέροχος είναι κάποιες από τις λέξεις τις οποίες μπορώ να χρησιμοποιήσω και πες με υπερβολική… i really dont care!

Είναι από τις λίγες φορές που θεωρώ πως η Ακαδημία των Oscars ήταν αντικειμενική και νομίζω πως πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί μου, και επιτέλους αναγνωρίζεται και η αξία των super villains αλλά και γενικότερα των χαρακτήρων οι οποίοι προέρχονται από κόμικς! Γιατί είναι ταινίες εμπορικές αλλά έχουν και αυτό το κάτι που λατρεύει ο κόσμος.

Πολλοί είπαν πως δεν τρελάθηκαν με την ταινία, αλλά μάλλον δεν κατάλαβαν το extra νόημα που υπήρχε πίσω από τα ψυχολογικά τερτίπια τα οποία κουβαλούσε ο Joker και ο Joaquin Phenix τα έβγαλε όλα στην επιφάνεια.

Ο ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή του Dolby Theatre, παρέλαβε το βραβείο του, έστειλε για μια ακόμη φορά το οικολογικό του μήνυμα και όλοι τον καταχειροκρότησαν!

Μαζί τους και εμείς!