Κακοί φίλοι

Οι φίλοι είναι κάτι σαν οικογένεια, εκτός εάν αποδειχθούν πως είναι κακοί φίλοι και ψεύτικοι και τότε αυτοί οι άνθρωποι δυνητικά θα μπορούσαν να σου καταστρέψουν ακόμα και τη ζωή εάν δεν γίνουν γρήγορα αντιληπτοί.

ad

Και σε κάποιες περιπτώσεις δεν γίνονται εύκολα αντιληπτοί γιατί έχουμε τους δικούς μας φόβους μην μείνουμε μόνοι και ανασφάλειες ζητώντας διαρκώς την επιβεβαίωση ακόμα και από άτομα που μας κάνουν κακό.

Ένα πρώτο σημάδι είναι πως ο φίλος σου, ο υποτιθέμενος φίλος σου μπροστά σου έχει ένα τελείως διαφορετικό προφίλ από όταν είστε παρέα με άλλους.  Όταν ακούς τον “φίλο” σου να σου λέει κάτι και στη συνέχεια μπροστά σε άλλους να αλλάζει γνώμη και άποψη τότε καλό είναι να θορυβηθείς.

Ένα δεύτερο σημάδι που δείχνει ότι έχεις να κάνεις με κακούς φίλους είναι πως όταν αυτά τα άτομα πίσω από την πλάτη σου συζητούν για σένα και όχι με τα κολακευτικότερα λόγια όπως πχ σε τρίτα πρόσωπα ή ακόμα και στον σύντροφό σου.

Φυσικά οι κακοί φίλοι εξαφανίζονται πάντα όταν προκύψει κάτι πιο ενδιαφέρον στη ζωή τους. Μπορεί να είναι αυτό κάτι ερωτικό οπότε θα αρχίσουν να εξαφανίζονται, ενώ για παράδειγμα εάν το κάνατε εσείς τότε θα υπήρχαν παράπονα. Επίσης αντίστοιχο θα μπορούσε να συμβεί εάν προκύψει κάτι άλλο φιλικό οπότε τότε θα σας δείξει πως ενδιαφέρεται περισσότερο για ένα φιλικό πρόσωπο που μόλις γνώρισε.

Οι κακοί φίλοι επίσης δεν βοηθούν ποτέ να πετύχετε τους στόχους σας. Και όχι μόνο δεν θα σας βοηθήσουν αλλά θα σας θέσουν εμπόδια ή δεν θα σας κάνουν να σκεφτείτε πιο λογικά. Εάν εσείς θέλετε να πετύχετε έναν επαγγελματικό στόχο θα προσπαθήσουν για παράδειγμα να σας πείσουν να βγείτε έξω αντί να σας παροτρύνουν να επικεντρωθείτε στο στόχο σας.

Ένας τέτοιος φίλος δυστυχώς θα αδιαφορήσει για τις ανάγκες σας. Μπορεί εσείς να ζείτε κάτι σοβαρό ή και δραματικό στη ζωή σας, αλλά αυτός ο “φίλος” μπορεί να σας κάνει μια δύο τυπικές ερωτήσεις, αλλά μετά θα αρχίσει να σας ενοχλεί με το δικό του πρόβλημα το οποίο αντικειμενικά σε σχέση με το δικό σας είναι ανούσιο.

Εάν ένας τέτοιος άνθρωπος νιώσεις πως σου δημιουργεί δεύτερες σκέψεις ή και τύψεις για τις πραγματικές ανάγκες και αυτό που ζητάει η ψυχή σας τότε κάτι δεν πάει καλά. Οι σωστοί φίλοι αποδέχονται τις ανάγκες σας και δεν τα βλέπουν σαν ενόχληση.

Ένα ακόμα σημάδι που δείχνει πως έχετε να κάνετε με ψεύτικους φίλους είναι η ζήλια. Εάν εσείς για παράδειγμα διανύετε μία ευτυχισμένη πορεία στη ζωή σας και εκείνος όχι, τότε είναι σίγουρο πως θα δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες ώστε να σας φέρει και εσάς στην ίδια μοίρα και να είστε και πάλι τα δυο σας και φυσικά να χαίρεστε την απογοήτευσή σας.

Οι κακοί φίλοι πάντα θα σου δώσουν τελεσίγραφο για κάτι. Εάν για παράδειγμα εάν τέτοιος άνθρωπος σας πει πως θα πρέπει να αποφασίσεις ανάμεσα σε αυτόν ή σε έναν άλλον φίλο τότε τρέξτε μακριά. Ομοίως και στο αισθηματικό κομμάτι εάν σας δώσει τελεσίγραφο. Όπως είπαμε και πριν ένας πραγματικός φίλος θα δεχθεί την απόφασή σας, θα σας πει να προσέχετε και θα είναι στο πλευρό σας είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί με την απόφασή σας.

Τέτοιοι φίλοι με τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι σωστοί άνθρωποι κοντά σας! Θα πρέπει πάση θυσία να τους διώξετε μακριά σας γιατί είναι ικανοί να σας καταστρέψουν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρόκειται ποτέ να σας αφήσουν να εξελιχθείτε καλύτερα στη ζωή σας, ποτέ να βρείτε ή να χαρείτε την πραγματική αγάπη και σίγουρα θα σας παρατήσουν σύξυλους με την πρώτη ευκαιρία.

 

Ad