Κακοποίηση παιδιών

Οι ειδήσεις που αφορούν στην κακοποίηση παιδιών είναι καθημερινά ένα από τα βασικά ζητήματα που θα δεις να παίζει σε site, σε εφημερίδες και εκπομπές! Μέχρι στιγμής, μετράμε περισσότερες από 10 υποθέσεις οι οποίες “παίζουν” και ακόμη φαίνεται πως δεν έχουμε δει τίποτα καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και αναμένεται τις επόμενες μέρες να μάθουμε για πράγματα τα οποία σίγουρα θα μας σοκάρουν ακόμη περισσότερο!

Μετά τις αποκαλύψεις για τη 12χρονη στον Κολωνό,για τα παιδιά στα Πετράλώνα, για τα παιδιά σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, “έσκασε” μια βόμβα μεγατόνων που αφορά σε μια από τις μεγαλύτερες ΜΚΟ της χώρας που αφορά σε καταγγελίες για έναν άνθρωπο της Εκκλησίας και για υπαλλήλους. Και για μια ακόμη φορά, η καρδιά της κοινωνίας ένιωσε μια βαθιά χαρακιά.

Πολλές καταγγελίες που αφορούν σε ξυλοδαρμούς και ασέλγειες, δηλώσεις περί ‘συμμόρφωσης’ παραβατικών παιδιών και μια κοινωνία αντιμέτωπη με μια ακόμη κατάσταση που την οδηγεί να πάψει να ελπίζει πως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει, θα αλλάξουν!

Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πώς όλοι βγαίνουν και δικάζουν τις καταγγελλόμενες συμπεριφορές – και λέω καταγγελλόμενες καθώς δεν έχει καταδικαστεί κανείς μέχρι στιγμές και οι πράξεις φέρεται να έχουν γίνει ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για όλες τις υποθέσεις – ενώ μπορεί να είναι οι ίδιοι που έχουν σιωπήσει απέναντι σε κάποιο περιστατικό βίας κατά παιδιών.

Την πρώτη ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν, την έχει το κράτος! Δε γίνεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε, νοσοκομεία, δομές αλλά και σπίτια που έχουν υπό την εποπτεία τους, παιδιά, να μην ξέρουν τι συμβαίνει και να γίνεται καραμέλα η ατάκα “δεν έχουμε προσωπικό για να καλύψει τις θέσεις”. Σώπα! Υπάρχει τόσος κόσμος που θέλει να εργαστεί σε δομές, να προσφέρει και να βοηθήσει τα παιδιά… αλλά όχι! Δεν υπάρχουν κονδύλια για να γίνουν τέτοιες προσλήψεις αλλά για να δοθούν 10 εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματίες για να κάνουν πολύωρο shows, λεφτά υπάρχουν!

Υπάρχουν οικογένειες οι οποίες θέλουν να υιοθετήσουν, να γίνουν ανάδοχες ή ακόμη και να φροντίσουν παιδιά σε διάφορους χώρους, αλλά όχι! Το νομοθετικό πλαίσιο προτιμά αυτά τα παιδιά να μένουν σε χώρους οι οποίοι το μόνο που έχουν να τους προσφέρουν είναι ανασφάλεια και φόβο!

Προφανώς δεν ακυρώνεται καμία δομή και κανένας άνθρωπος ο οποίος προσπαθεί ουσιαστικά και με αγάπη να βοηθήσει, αλλά δε γίνεται πια να ακούμε για όλα αυτά που συμβαίνουν!

Το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του! Πρέπει να κοπούν τα γνωστά “θα βρεθεί η άκρη, θα βρεθεί η λύση, θα αλλάξουμε τις διοικήσεις και άλλα τέτοια”. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λειτουργήσει η κατάσταση σωστά και να πάψουν επιτέλους τα παιδιά να γίνονται “κούκλες” στα χέρια αρρωστημένων ανθρώπων.

Εκτός από το κράτος, όμως, ευθύνη έχουμε και εμείς! Σπεύδουμε πολύ εύκολα να κρίνουμε για τις καταστάσεις που βιώνουν άλλοι άνθρωποι αλλά δεν κοιτάμε τι συμβαίνει στη δική μας γειτονιά; Όταν ένα παιδί κλαίει στις 3 τα ξημερώματα και ακούς φωνές από τους γονείς, τι κάνεις; Όταν βλέπεις ένα παιδί στο δρόμο να ζητιανεύει τι κάνεις; Όταν μαθαίνεις πώς χρειάζονται βοήθεια άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα τι κάνεις;

Θα σου πω εγώ! Σιωπή στην πραγματική ζωή!

Η σιωπή δεν είναι ποτέ χρυσός όταν πρόκειται για εγκλήματα που μόνο στόχο έχουν να καταστρέψουν παιδικές ψυχές. Πρέπει να μιλάμε και να υπερασπιζόμαστε τα παιδιά και όχι να περιμένουμε την επόμενη φορά που θα υπάρξει καταγγελία για ένα παιδί το οποίο ίσως γνωρίζουμε!

Oι καταστάσεις “μιλούν” από μόνες τους και τα πράγματα είναι πολύ τρομακτικά. Δεν ξέρω πραγματικά τι να πω πια γιατί τα “χαστούκια έρχονται απανωτά! Το μόνο που ελπίζω είναι μέσα από αυτές τις τόσο δυσάρεστες καταστάσεις να ανοίξουν τα πλαίσια και να γίνει σημαντική δουλειά.

Μιλάμε για παιδιά! Μιλάμε για καθημερινή κακοποίηση παιδιών! Ας μπει ένα τέλος επιτέλους!

Who said this? @stylefreakalex 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Τσέκαρε και αυτά : 

GNTM 5 : Τι θα δούμε τη Δευτέρα 21/11

Έλον Μάσκ : Αποχώρησε από το Twitter ο Balenciaga