Καλή Σαρακοστή

Καλή Σαρακοστή και Καλά Κούλουμα βρε πλασματάκια μας όμορφα! Να περάσετε μια υπέροχη μέρα σήμερα, να απολαύσετε τα θαλασσινά σας και να μην ξεχάσετε την ώρα που πετάτε τον χαρταετό να κάνετε μια προσευχή για να ακουστεί!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Κατά τη Σαρακοστή η οποία έχει καθοριστεί από την εκκλησία, οι Χριστιανοί επιλέγουν να νηστέψουν από το κρέας με σκοπός να “καθαρίσουν'” το σώμα τους. Και όλα ξεκινούν την Καθαρά Δευτέρα.

H νηστεία που κάνουμε πριν το Πάσχα ονομάζεται επίσης Τεσσαρακοστή η Μεγάλη Σαρακοστή και πήρε το όνομα της από τις ημέρες κατά τις οποίες διαρκεί η νηστεία. Έπειτα , προστέθηκε η Μεγάλη Εβδομάδα και έτος διαρκεί περισσότερο από 40 ημέρες.

Η πρώτη ημέρα της Σαρακοστή είναι η Καθαρά Δευτέρα η οποία ξεκινά με την κατανάλωση θαλάσσιων και πιάτων που δεν περιλαμβάνουν κρέας, ενώ πετάμε χαρταετό ο οποίος συμβολίζει το πέταγμα της ψυχής και την προσευχή που στέλνουμε στο Θεό.

Καθαρά Δευτέρα 2023

Η νηστεία ξεκινά την Καθαρά Δευτέρα και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο όπου μετά την Ανάσταση απολαμβάνουμε την παραδοσιακή μαγειρίτσα και το Πάσχα όπου σουβλίζουμε το αρνί και σπάμε κόκκινα αυγά.

Τι μπορούν να καταναλώσουν όσοι νηστεύουν

Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, ένας άνθρωπος ο οποίος επιλέγει να νηστέψει δεν πρέπει να καταναλώσει κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά, λάδι και κρασί. Γενικά τροφές οι οποίες περιέχουν αίμα και προϊόντα τα οποία προέρχονται από ζώα.

Οι μόνες μέρες κατά τις οποίες επιτρέπεται η κατανάλωση κρασιού και λαδιού είναι το Σάββατο και η Κυριακή!

Όσοι επιλέξουν να νηστέψουν μπορούν να βάλουν στη διατροφή τους πολλά προϊόντα μη ζωικής προέλευσης όπως είναι τα γάλα καρύδας και αμυγδάλου, να καταναλώσουν φρούτα και λαχανικά, να δοκιμάσουν εναλλακτικές τροφίμων που χρησιμοποιούν οι vegan, ξηρούς καρπούς και άλλα πολλά!

Τσέκαρε και αυτά: