Το καλοκαίρι φέτος στην Αθήνα είναι διαφορετικό.

To καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και τα παιδιά έχουν ανάγκη από παιχνίδι και σε αυτό αναλαμβάνει δράση ο Δήμος Αθηναίων.

Δημιουργικά, συμμετοχικά, επιμορφωτικά, καλλιτεχνικά και πολύ απολαυστικά είναι τα προγράμματα που παρέχει ο Δήμος Αθηναίων στους μικρούς πολίτες:

ad
  1. Υπαίθρια Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) τα απασχολεί δημιουργικά! Άνοιξε και φέτος, για 2η χρονιά από 26 Ιουνίου έως 12 Σεπτεμβρίου 2021, τις όμορφες αυλές και τους πράσινους κήπους των Μουσείων, των Πολιτιστικών Κέντρων, των Βιβλιοθηκών  και της Πινακοθήκης, μ’ ένα πλούσιο και ευφάνταστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά 6-12 ετών, αλλά και για όλη την οικογένεια.

Θα γνωρίσουμε τις ηρωικές μορφές της Επανάστασης – ποια θα γίνει η αγαπημένη μας; – θα γίνουμε αρχαιολόγοι και θα ανακαλύψουμε αρχαιολογικά ευρήματα από την Κέρο, θα μυηθούμε στην αρχιτεκτονική των κήπων, θα έρθουμε σε επαφή την αρχαία ιαπωνική τέχνη Οριγκάμι, θα αναβιώσουμε τα παλιά παιχνίδια της γειτονιάς…

Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι κράτηση θέσης*.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις κρατήσεις στο https://www.opanda.gr/index.php/draseis-gia-paidia-opanda/89-ekapideutika-programmata/2806-ekpaideftika-kalokairi

 *Επισυνάπτεται το πρόγραμμα αναλυτικά με πληροφορίες κρατήσεων

  1. STEM απογεύματα από το Εργαστήριο Ποιώ του Δήμου Αθηναίων*

Όλο τον Ιούλιο, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης παιδιά και γονείς ανακαλύπτουν τα μυστικά των μαγικών κόσμων της Επιστήμης (Science), της Τεχνολογίας (Technology), της Μηχανικής (Engineering) και των Μαθηματικών (Mathematics), μέσα από απλές εφαρμογές και βιωματικά παιχνίδια!

Στον υπαίθριο χώρο του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη)κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη μέχρι και τις 29/07, για μαθήτριες και μαθητές σχολείων του Δήμου Αθηναίων και τους γονείς τους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με προκράτηση θέσης στο STEM-SUMMER.EVENTBRITE.COM 

Παρακολουθείστε τις δράσεις του Εργαστηρίου Ποιώ του Δήμου Αθηναίων εδώ https://www.facebook.com/athensmunicipalmakerspace

  1. Μουσικοθεατρικές παραστάσεις

Επιπλέον, ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα (επισυνάπτεται αναλυτικά) στον ανακαινισμένο κινηματογράφο ΑΒ, και τα θέατρα Κολωνού και Γκράβας, με κουκλοθέατρο, μουσικοχορευτικές, θεατρικές, και διαδραστικές παραστάσεις: Αστυνομικές ιστορίες, ελληνικά λαϊκά παραμύθια, χορός και τραγούδι, οικολογικά μηνύματα, σύγχρονα παραμύθια και ιστορίες-σταθμός όπως «Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ. Μέχρι το τέλος Ιουλίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε την σελίδα

https://www.facebook.com/CultureIsAthens του Δήμου Αθηναίων και https://www.facebook.com/Opanda.gr

ή επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.cultureisathens.gr/

  1. Summer Camp (καλοκαίρι)

Τέλος, το πιο αγαπημένο Summer Camp της πόλης με το πλούσιο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα ήρθε από τις 28 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου 2021 για 8η συνεχόμενη χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων  και οι θέσεις εξαντλήθηκαν ήδη όλες!

  1. Ανακαινισμένες και Πιστοποιημένες Παιδικές Χαρές

Και φυσικά περιμένουν τους φίλους μας για τρελά παιχνίδια οι 49 πλήρως ανακατασκευασμένες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές, σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας που λειτουργούν καθημερινά 08:00 – 22:00 το καλοκαίρι.

Κατά τη διάρκεια όλων των προγραμμάτων τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.