Kalush Orchestra

Οι Kalush Orchestra, νικητές της Eurovision Song Contest 2022, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη rock μπάντα από την Φινλανδία, The Rasmus, οι οποίοι επίσης συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό, και κυκλοφορούν μία νέα έκδοση της τεράστιας επιτυχίας ‘In The Shadows’, μέσω της Panik Records/Sony Music, η οποία πλέον ονομάζεται ‘In The Shadows Of Ukraine’.

Το τραγούδι που αντικατοπτρίζει απόλυτα τα συναισθήματα των Ουκρανών προς το πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην χώρα τους, αποτελεί την πρώτη κυκλοφορία για τους Kalush Orchestra μετά το ’Stefania’ που κέρδισε την Eurovision 2022.

Η κυκλοφορία θα συνοδευτεί από ένα ασπρόμαυρο video σε σκηνοθεσία του Leonid Kolosovsky, το οποίο αποτυπώνει την δύσκολη καθημερινότητα των Ουκρανών. Έχοντας κυρίως μια Ουκρανική καλλιτεχνική ομάδα, το clip δίνει την δυνατότητα στο κόσμο να δει τι παιρνούν καθημερινά οι Ουκρανοί στη χώρα τους. Δείτε το video εδώ.

Το τραγούδι των The Rasmus έγινε τεράστια επιτυχία στην Ουκρανία όταν πρωτοκυκλοφόρησε, συνεπώς όταν οι Kalush Orchestra συνάντησαν τη μπάντα στο Τορίνο όπου έγινε ο διαγωνισμός, αμέσως απέκτησαν επαφή.

Ο frontman των Kalush Orchestra, Oleg Psiuk είπε: “Πιθανότατα όλοι οι Ουκρανοί της γενιάς μου, καθώς και οι λίγο μεγαλύτεροι, θα γνωρίζουν το track των The Rasmus πολύ καλά. Ήμουν μόλις 17 ετών όταν το άκουσα πρώτη φορά και από τότε το ακούω επανειλημμένα. Ποτέ μου δεν φανταζόμουν ότι θα γνωρίσω από κοντά τους The Rasmus, πόσο μάλλον ότι θα δημιουργούσαμε μια νέα έκδοση αυτού του iconic τραγουδιού”.

Ενώ βρίσκονταν ακόμη στο Τορίνο, τα δύο συγκροτήματα έκαναν μια κοινή εμφάνιση όπου τραγούδησαν μαζί τα ‘Stefania’, ‘Jezebel’ και ‘In The Shadows’ στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα, δημιούργησαν μια μουσική σύνδεση μεταξύ τους που αποτυπώνεται στην νέα έκδοση αυτού του κλασικού rock τραγουδιού.

Οι αρχικοί, πιο σκοτεινοί στίχοι του τραγουδιού σίγουρα συνδέονται με την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία για διάφορους λόγους – “They say that I must learn to kill before I can feel safe, but I’d rather kill myselfthan turn into their slave”.

Ο Lauri Ylönen, co-founder και frontman των The Rasmus, είπε: “Λατρέψαμε με το πρώτο άκουσμα των ξεχωριστό ήχο των Kalush Orchestra – Ουκρανική folk, με φλάουτο και rap. Ήταν πραγματική έμπνευση να ακούς τέτοια αναγέννηση ενός τραγουδιού! Δυστυχώς οι στίχοι, είναι επίκαιροι με τα σημερινά συμβάντα στην Ουκρανία αλλά και όλο τον κόσμο”.

Ο Eero Heinonen, μπασίστας The Rasmus, ανέφερε: “Η πρώτη φορά που γνωριστήκαμε με τους Kalush Orchestra ήταν σ’ένα pre-party για την Eurovision στο Άμστερνταμ. Ήταν ήδη συναισθηματική φορτισμένη στιγμή, διότι γνωρίζαμε για τον πόλεμο που είχε ξεσπάσει στην Ουκρανία και γνωρίζοντας την αποστολή της χώρας ήταν σαν να συναντούσαμε φίλους που ρισκάρανε τη ζωή τους. Στο Τορίνο, οι Kalush Orchestra μας προσέγγισαν με την ιδέα της μίξης του ‘Stefania’, με το ‘In The Shadows’ και το ‘Jezebel’. Παίξαμε αυτήν την έκδοση σε μία εμφάνιση στο κέντρο της πόλης και ήταν πραγματικά μαγικό. Εντυπωσιάστηκα τρομερά με τη μουσική τους. Το φλάουτο σε συνδυασμό με beatboxing, μου προκάλεσε ανατριχίλα. Ήταν τρομερό και ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Όλα τα μέλη του συγκροτήαμτος το λατρέψαμε. Έτσι, εμπνευστήκαμε να δημιουργήσουμε κάτι μαζί και να το μοιραστούμε με τον κόσμο”. Το video περιέχει αναφορές στην ιστορία της Ουκρανίας και εμπειριές της νεότερης Ουκρανίας. Πάνω στο set “υπήρχε μία ανάγκη από όλους μας να δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό για έναν κοινό στόχο” υπογράμμισε ο Lauri Ylönen, frontman των The Rasmus.

“Είμαστε κατενθουσιασμένοι που βρεθήκαμε πάλι με τους The Rasmus και δουλέψαμε μαζί. Εκτιμούμε την μουσική τους, καθώς και την υποστήριξη προς την Ουκρανία. Είναι τόσο καλοί και πρόσχαροι άνθρωποι. Αμέσως αποφασίσαμε πως θέλουμε να γυρίσουμε video για το τραγούδι, ώστε οι άνθρωποι όχι μόνο να το ακούσουν, αλλά να δουν όλα όσα θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο με την νέα μας δουλειά”, είπε ο Oleg Psiuk.

Με περισσότερες εκπλήξεις που θα δούμε στο μέλλον, η συνεργασία των Kalush Orchestra με τους The Rasmus δεν τελειώνει εδώ. Μείνετε συντονισμένοι στα social media της μπάντας για όλα τα νέα.

Τσέκαρε και αυτά :

Δημήτρης Καραδήμος: Το νέο του τραγούδι

Ιδέες για νύχια : Οι αποχρώσεις του καφέ είναι must