Καλύτερες ταινίες

Καλύτερες ταινίες: Σε μια χρονιά που στιγματίστηκε από την πανδημία, τα θλιβερά ρεκόρ κρουσμάτων, τις εκατοντάδες απώλειες συνανθρώπων μας, τα λοκντάουν και μια ζωή με περιορισμούς, επιλέγουμε στην εκπνοή της να κρατήσουμε μια θετική και όμορφη νότα: το γεγονός ότι το 2021 ξαναπήγαμε στο σινεμά!

Ανάμεσα, λοιπόν, σε απρόσμενα «διαμαντάκια», πολυαναμενόμενα φιλμ που η πανδημία καθυστέρησε την «έξοδο» τους στις αίθουσες, ταινίες μεγάλων δημιουργών που περιμέναμε με ανυπομονησία, αλλά και κινηματογραφικές «αποκαλύψεις» που λατρέψαμε, σας παρουσιάζουμε τις 10 ταινίες που είδαμε το 2021 και ερωτευτήκαμε περισσότερο.

10 – Last Night in Soho του Έντγκαρ Ράιτ

Απογείωση της αισθητικής, της μεθοδικής κινηματογράφησης, της προσοχής σε κάθε λεπτομέρεια, η νέα ταινία του Έντγκαρ Ράιτ είναι ένας φόρος τιμής στο Λονδίνο των 60s, στην giallo κινηματογραφική παράδοση και το σινεμά του Ντάριο Αρτζέντο και συνάμα ένα επίκαιρο #MeToo σχόλιο «κατηγορώ» στην πατριαρχία.

Επιπλέον είναι ένα φιλμ που σας δίνει την ευκαιρία να χορτάσετε την ηλεκτρισμένη συνύπαρξη δύο εκ των πιο ανερχόμενων ηθοποιών που «παίζουν» αυτή την περίοδο στο Χόλιγουντ, την υπέροχη Τομασίν ΜακΚένζιν και το «φαινόμενο» Άνια Τέιλορ Τζόι.