KAMRAD

“Electronic pop music with bad-sounding guitars” – με έναν ειρωνικό τόνο περιγράφει την μουσική του ο KAMRAD. Ένας ήχος που συνδυάζει την μουσική που κάποτε ονομάζαμε indietronica μαζί με νέα beats και πιο contemporary παραγωγή που σίγουρα δεν πάει το μυαλό σου ότι την δημιουργεί ο KAMRAD, ένας καλλιτέχνης από μια μικρή πόλη στην Νορβηγία που την λένε Velbert.

Με το τραγούδι “I Believe” κατάφερε μέσω της μουσικής του να ξεφύγει από τα όρια της πόλης και να συνδεθεί με εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Tο track κυκλοφόρησε στις αρχές του 2022 και αποτελεί την breakthrough επιτυχία του 25χρονου, το οποίο βρέθηκε στο Top 10 του airplay chart σε τουλάχιστον 9 Ευρωπαϊκές χώρες και έγινε χρυσό και πλατινένιο σε 5 από αυτές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Πολωνίας. Ωστόσο, η μουσική του τραγουδιστή δεν κατέκτησε μόνο το ραδιόφωνο, αλλά και το TikTok καθώς τα χιουμοριστικά clips του συγκέντρωσαν περισσότερες από 50 εκατομμύρια προβολές.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Ο KAMRAD συνεχίζει την επιτυχημένη φόρμουλα του “I Believe” και με το νέο του single “Feel Alive”, το οποίο κυκλοφορεί από την Panik Records/Sony Music. Ένα ελπιδοφόρο, χορευτικό τραγούδι που σου κολλάει στο μυαλό και σε κάνει να το τραγουδάς. Το μήνυμα του τραγουδιού έρχεται απευθείας από την καρδιά του καλλιτέχνη: μία ξαφνική αφύπνιση αυτοπεποίθησης, χαράς και εμπιστοσύνης. Μιλάει για τη στιγμή που ένα βάρος στους ώμους μας, σταματάει να μας βαραίνει και τότε νιώθεις έναν αέρα κάτω από τα φτερά σου και πλέον ο κόσμος επιστρέφει στον αρχικό του δικαιούχο: εσένα !

Ο KAMRAD είχε προσωπική εμπειρία με τα πάνω και τα κάτω στην ψυχολογία του τα τελευταία δύο χρόνια και το ακούμε στους στίχους “I was feeling numb, numb, now I feel alive”. Όταν η καριέρα του είχε φτάσει σε all time low στα μέσα του 2021 έφυγε από τη τότε δισκογραφική του εταιρία, χώρισαν οι δρόμοι του με τον τότε manager του και αυτοί που τον βοήθησαν ήταν οι γονείς του αφού πήραν δάνειο για να κάνει μια νέα αρχή, κάτι που ήταν απαραίτητο για να δημιουργήσει μουσική και να κάνει μόνος του την παραγωγή στο “I Believe” και να κάνει περιοδεία με τον Nico Santos. “Όταν διαπίστωσα πως τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν καλύτερα, ήταν λες και έφυγε ένα μεγάλο βάρος από πάνω μου. Ο φόβος εξαφανίστηκε και ξαφνικά ένιωθα πάλι ζωντανός”, λέει ο KAMRAD.

Οι στίχοι του “Feel Alive” μιλάνε γι’αυτή την στιγμή κι έχουν σκοπό να δώσουν θάρρος σε όλους εκείνους που περνάνε δύσκολες στιγμές. Το μήνυμα του 25χρονου μουσικού είναι: “Τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο, ακόμη κι αν δεν το βλέπουμε πάντα”. Τώρα, ο KAMRAD οδεύει μόνο προς την κορυφή – με την επανεκκίνηση αυτή να αναδεικνύεται ως επιτυχημένη και το “Feel Alive” είναι μόνο η αρχή για το τι αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, με τον ίδιο να αναφέρει: “Ποτέ μου δεν περνούσα τόσο καλά με το να δημιουργώ μουσική”. Τσέκαρε το βίντεο εδω! 

Αυτή η χαρά θα πάρει ξανά ζωή πάνω στην σκηνή με τη περιοδεία του “I Believe European Tour 2023” – μια μοναδική στιγμή για τον καλλιτέχνη: “Το να τραγουδάω πάνω στην σκηνή ζωντανά είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμένα και σίγουρα κρύβω αρκετές εκπλήξεις”.

Τσέκαρε και αυτά: