Κανελόνια με λαχανικά

Αν θέλεις να φας ένα χορταστικό φαγητό, χωρίς κρέας τα κανελόνια με λαχανικά είναι το κατάλληλο και σου έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα κανελόνια με λαχανικά

Για την μπεσαμέλ

100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

1 lt γάλα, πλήρες

150 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τα κανελόνια

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο

100 γρ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο

150 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια

150 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια

150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια

150 γρ. καρότα, τριμμένα

1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

1 πακέτο κανελόνια

400 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας

150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη για το πασπάλισμα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Να προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

Βήμα 2: Για να φτιάξετε την μπεσαμέλ, βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε μέσα το βούτυρο. Όταν πλέον έχει λιώσει βάζουμε το αλεύρι και τα αφήνουμε για 1 με 2 λεπτά να ψηθεί.

Βήμα 3: Βάζετε το γάλα με αργές κινήσεις ενώ παράλληλα ανακατεύετε με ένα σύρμα και τα αφήνετε στη φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει λίγο η μπεσαμέλ.

Βήμα 4: Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο, έπειτα το βγάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε το τυρί γκούντα και ανακατεύουμε.

Βήμα 5: Βάζουμε την μπεσαμέλ σε ένα μπολ, το οποίο θα καλύψουμε με μεμβράνη. Προσοχή να εφάπτεται ακριβώς στην επιφάνεια της μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα.

Βήμα 6: Για να φτιάξουμε τα κανελόνια, βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον αρακά, το καλαμπόκι, τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά Φλωρίνης, το καρότο και το θυμάρι. Στη συνέχεια, παίρνουμε μία ξύλινη κουτάλα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά για να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βήμα 7: Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και βάζουμε λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, και προσθέτουμε 200 γρ. από τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.

Βήμα 8: Στη συνέχεια βάζουμε τη φέτα, βάζουμε άλατι, πιπέρι και ανακατεύουμε τη γέμιση και τη βάζουμε σε μία σακούλα.

Βήμα 9: Γεμίζουμε τα κανελόνια, και τα βάζουμε σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος, διαστάσεων 35×25εκ.

Βήμα 10: Περιχύνουμε τα κανελόνια με τη σάλτσα ντομάτας, και με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Βήμα 11: Τα ψήνουμε 30-35 λεπτά και σερβίρουμε.

Τσέκαρε και αυτά:

Καλομοίρα: Το beauty trick για ξεκούραστο βλέμμα

Ύπνος: Πόση ώρα πρέπει να κοιμόμαστε το μεσημέρι