Τσιγάρο

Κάπνισμα μαγαζιά: Σάββατο βράδυ χτες και τα νυχτερινά κέντρα, τα bars και τα εστιατόρια στην Αθήνα ήταν φουλ γεμάτα, αλλά φουλ δουλειές είχαν και τα κλιμάκια που είχαν βγει παγανιά και έψαχναν για τα μαγαζιά που παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο.

Πρώτος παράνομος που εντοπίστηκε ήταν στην Πλάκα όπου ένα μπαρ υποστήριζε πως στο εσωτερικό του λειτουργεί Λέσχη Καπνιστών, αλλά τα κλιμάκια δεν το έχαψαν και επέβαλαν πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Λίγο πιο πάνω στο Σύνταγμα, σε μπαρ, η είσοδος του οποίου δεν έφερε διακριτικά του μαγαζιού, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τέσσερις περιπτώσεις από 100 ευρώ, αλλά και στον υπεύθυνο του καταστήματος πρόστιμο 1500 ευρώ για την ανοχή των καπνιζόντων, την ύπαρξη σταχτοδοχείων και τη μη ύπαρξη αντικαπνιστικών σημάνσεων.

Στον Κεραμειό σε έλεγχο που έγινε σε εστιατόριο επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τέσσερις καπνίζοντες (4×100€) και 6.000€ στον ιδιοκτήτη του καταστήματος για την ύπαρξη καμουφλαρισμένων σταχτοδοχείων σε τραπέζια, την ύπαρξη καπνιζόντων και την απουσία σημάνσεων.

Τέλος στο Γκάζι σε κέντρο διασκέδασης σε κλαμπ δηλαδή ο χώρος της ταράτσας είχε κλειστεί περιμετρικά με πλαστικά καλύμματα και ενέπιπτε στην αντικαπνιστική νομοθεσία, δεν υπήρχε σήμανση για απαγόρευση καπνίσματος, υπήρχαν σταχτοδοχεία σε χώρους που απαγορεύονταν το κάπνισμα και δεν τηρούνταν το βιβλίο αναφοράς καπνίσματος. Έτσι μετά από όλα αυτά επιβλήθηκε στον υπεύθυνο πρόστιμο 6.000€.