Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που μπορείς να φτιάξεις είναι η μακαρονάδα καρμπονάρα, η οποία είναι έτοιμη για σερβίρισμα σε λιγότερο από 15 λεπτά.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για την καρμπονάρα:
200 γρ. σπαγγέτι
200 γρ. μπέικον ή πανσέτα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 αυγά ολόκληρα
125 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Καρμπονάρα – Εκτέλεση:
Αρχικά θα βράσεις τα σπαγγέτι για 7 με 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε το μπέικον για πέντε λεπτά.
Έπειτα βάζουμε την πανσέτα στα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι το οποίο έχουμε βγάλει από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως πάνω από τα μακαρόνια το μείγμα με το αυγό, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε.
Τέλος, μπορούμε να σερβίρουμε την μακαρονάδα καρμπονάρα μας, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, όσο είναι ακόμα ζεστή.
Τσέκαρε και αυτά:
Κοτόπιτα: Η συνταγή για την τέλεια γέμιση
Ελένη Χαμπέρη: Με βρίζουν γιατί κατέβηκα υποψήφια με τον Μπέο