Καρναβάλι 2023

Καρναβάλι 2023 : Ο καιρός πλησιάζει που οι μασκαράδες θα κατακλύσουν τους δρόμους διάφορων πόλεων και θα προσπαθήσουν να διασκεδάσουν τον κόσμο με τις ευφάνταστες στολές τους.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Υπάρχουν πολλές πόλεις στην Ελλάδα οι οποίες προετοιμάζονται πυρετωδώς για το καρναβάλι το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του τον Φεβρουάριο και δεν είναι λίγο εκείνοι που έχουν ήδη κλείσει δωμάτιο για να δώσουν το παρών και να διασκεδάσουν με χορούς και με τραγούδια.

Ποιες είναι οι πόλεις που πρέπει να επισκεφτείς

#1. Ξάνθη 

Στην πόλη της Ξάνθης , το καρναβάλι είναι ένας θεσμός που προκαλεί πάντα τις εντυπώσεις και ο κόσμος ξεσαλώσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα μεγάλα γκρουπ που δημιουργούνται χορεύουν με τις στολές τους στη μέση του δρόμου και καταλήγουν όλοι μαζί στην κεντρική πλατεία της πόλης. Εντυπωσιακά άρματα, στολές που έχουν δημιουργηθεί με μεράκι και φαντασία και πολλά χαμόγελα! Στο τέλος του καρναβαλιού έχουμε το κάψιμο του Τζάρου.

#2. Πάτρα 

Το πιο γνωστό καρναβάλι της Ελλάδας και όχι άδικα! Τις ημέρες της Αποκριάς, η Πάτρα γεμίζει με κόσμο ο οποίος κυκλοφορεί στο δρόμο μασκαρεμένος και δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να κρατούν ένα μπουκάλι Μαυροδάφνη στο χέρι. Το μεγάλο καρναβάλι της Πάτρας περιλαμβάνει πάντα εντυπωσιακά άρματα και ο κόσμος διασκεδάζει στο δρόμο αλλά και στα μαγαζιά όπου έχουν κανιβαλιστική διάθεση.

#3. Καλαμάτα 

Η Καλαμάτα είναι μια από τις ελληνικές πόλεις που ξέρει πολύ καλά τι θα πει διασκέδαση και ο κόσμος απολαμβάνει με πολλούς τρόπους τις Απόκριες. Από το 2013 που ξεκίνησε το καρναβάλι στην Καλαμάτα και ο κόσμος απολαμβάνει τα κυνήγια θησαυρού, τα εντυπωσιακά άρματα αλλά και τα τοπικά εδέσματα τα οποία μοιράζονται την τελευταία ημέρα της Αποκριάς.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλες πόλεις Τσίπρα οποίες μπορείς να επισκεφτείς και να απολαύσεις το καρναβάλι 2023.

Tσέκαρε και αυτά: