Καρπούζι

Το καλοκαίρι έφτασε πλέον και επίσημα σχεδόν και φυσικά πέρα από τις θάλασσες και τις διακοπές όλοι έχουν στο μυαλό τους και το απολαυστικό καρπούζι.

Είναι ίσως το πιο δροσιστικό φρούτο της εποχής και πολλές είναι εκείνες φορές που με δύο φέτες δροσιζόμαστε και χαλαρώνουμε ακόμα περισσότερο.

Για να απολαύσουμε φυσικά ένα καρπούζι πρέπει να είναι γλυκό, αλλά συγχρόνως ζουμερό και φρέσκο, αλλά πολλές φορές έχει τύχει σε όλους μας όταν κόψουμε το καρπούζι να απογοητευτούμε και από αυτό που θα δούμε και από τη γεύση.

Για να μην έχουμε καλοκαιριάτικα τέτοιες απογοητεύσεις υπάρχουν μικρά κόλπα που πρέπει να προσέχουμε ένα θέλουμε να απολαύσουμε αυτό το υπέροχο φρουτο.

Αρχικά πρέπει να μετράτε τις πράσινες γραμμές περιμετρικά του καρπουζιού. Οι σκούρες αυτές γραμμές θα πρέπει να απέχουν περίπου δύο δάκτυλα ανάμεσά τους.

Αυτό που έχετε δει όλοι να χτυπάνε το καρπούζι δεν είναι ψέμα. Όταν χτυπάμε το καρπούζι και ακούγεται αυτός ο γνώριμος κούφιος ήχος, τότε ναι πρέπει να το αγοράσετε γρήγορα.

Καλό είναι όταν πρέπει να επιλέξουμε να μην διαλέγουμε ούτε τα πιο μικρά αλλά ούτε και τα τεράστια, αλλά ένα κανονικό μέγεθος. Εάν μάλιστα σε σχέση με το σχήμα του το νιώθετε ακόμα πιο βαρύ, τότε σίγουρα θα απολαύσετε ζουμερό φρούτο.

Αυτό που σίγουρα δεν ξέρατε είναι πως τα μακρόστενα καρπούζια είναι τα λεγόμενα αρσενικά ενώ αυτά που είναι πιο στρογγυλά είναι τα θηλυκά.

Και μαντέψτε ποια είναι πιο νόστιμα; Τα θηλυκά φυσικά!

Τσέκαρε κι αυτό:

Αιγόκερως Ιούνιος: Προβλέψεις για τον Ιούνιο του 2022