Καστοριά

Η Καστοριά όπως και όλα τα μέρη στην Ελλάδα, είναι μια περιοχή η οποία αξίζει την προσοχή σου το φετινό Πάσχα καθώς μπορείς να απολαύσεις μοναδικές στιγμές και να κάνεις πολλά πράγματα για να νιώσεις ότι επιτέλους κάνεις διακοπές.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Στις 16 Απριλίου 2023 όλη Ελλάδα θα γιορτάσει το Πάσχα, στις γειτονιές θα βγουν οι σούβλες και όλες οι οικογένειες που αγαπούν τη συγκεκριμένη γιορτή θα καθίσουν στο τραπέζι και θα απολαύσουν εκλεκτά εδέσματα τα οποία έχουν δημιουργήσει οι νοικοκυραίοι! Και στην πόλη της Καστοριάς θα γίνουν αντίστοιχα πράγματα τα οποία σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν.

Η αμφιθεατρική πόλη της βορείου Ελλάδας είναι απλά πανέμορφη καθώς διαθέτει αρχοντικά τα οποία “επιβάλλονται” σε όποιον τα αντικρίζει, μαγευτική θέα της λίμνης που δεσπόζει ήσυχη και είναι υπέροχη να την κοιτάς όταν το φως του ηλίου αρχίζει να πέφτει, και εξαιρετικά μαγαζιά με φαγητά τα οποία θα λατρέψεις.

Η Μεγάλη Εβδομάδα στην Καστοριά δε διαφέρει σε τίποτα από τις άλλες πόλεις, καθώς τηρούνται όλα τα ήθη και τα έθιμα και ο κόσμος βρίσκεται στην εκκλησία για να απολαύσει από κοντά τις συγκλονιστικές ψαλμωδίες που ακούγονται κάθε χρόνο.


Στην πόλη θα συναντήσει κανείς 72 μεταβυζαντινές εκκλησίες και πιο νέες, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σε βάζει απευθείας στο κλίμα των ημερών ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη απλώνονται κόκκινα μαντίλια στα μπαλκόνια του κόσμο για “το καλό” .

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου όλος ο κόσμος κατευθύνεται στην εκκλησία της αρεσκείας του για να παρακολουθήσει τη μεγάλη στιγμή όπου ο ιερέας λέει το “Χριστός Ανέστη” και οι κρότοι από τα βεγγαλικά είναι δυνατοί.

Υπάρχουν πολλά μαγαζιά στα οποία μπορείς να διασκεδάσεις και να περάσεις μοναδικά, ενώ τα εστιατόρια ετοιμάζουν όλα τα απαραίτητα πιάτα για να ευχαριστηθείς το Πάσχα!

Τσέκαρε και αυτά: