Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι ένα από τα βασικά προβλήματα της εποχής μας με τους ανθρώπους να μην δίνουν δυστυχώς ακόμα και τώρα τη δέουσα προσοχή.

 

Ως αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες χιλιάδες να νιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή τους ή πολλοί από αυτοί να κρύβονται από τον ίδιο τους τον εαυτό, παριστάνοντας πως είναι ευτυχισμένοι.

Η κατάθλιψη έχει πολλούς τρόπους με τους οποίους εκδηλώνεται και αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά το σίγουρο είναι πως αποτελεί μία ψυχική διαταραχή και θέλει άμεσα τη στήριξη ειδικών της ψυχικής υγείας.

Ένας άνθρωπος που πάσχει από κατάθλιψη βιώνει διαρκώς και χωρίς σταματημό ένα αίσθημα μειωμένης έως καθόλου ευχαρίστησης, ακόμα κι αν στη ζωή του συμβαίνουν τόσο υπέροχα πράγματα.

Επίσης αυτή η μειωμένη ενέργεια, η ατονία και η διάθεση να μην κάνεις τίποτα, θεωρείται άλλο ένα σημάδι με το οποίο εκδηλώνει η συγκεκριμένη ψυχική νόσος. Φυσικά οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα έχουν και σοβαρά προβλήματα και διαταραχές με τον ύπνο τους.

Η απελπισία και η αίσθηση ματαιότητας που βιώνουν οι άνθρωποι είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό, ενώ σε αυτά πρέπει να προστεθεί και αυτή η απέραντη θλίψη που βιώνει ένα άτομο και η οποία μοιάζει να μην έχει τέλος.

Σχεδόν κανείς από όσους ανθρώπους που πάσχουν από τη συγκεκριμένη ψυχική νόσο, δεν μπορεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα της καθημερινότητάς του.

Δείτε τα συμπτώματα της κατάθλιψης:

Το σίγουρο είναι πως η νόσος αυτή γιατρεύεται και όλοι πρέπει να απευθυνόμαστε σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

Τσέκαρε κι αυτό:

Αντώνης Νόλας: Το νέο του κοινωνικό τραγούδι