Κατάθλιψη

Κατάθλιψη: Η πανδημία έχει στρέψει τους Έλληνες στο διαδίκτυο και σύμφωνα με πανελλήνια έρευνα της Focus on Tech Life της Focus Bari επτά στους δέκα Έλληνες αύξησαν το χρόνο τους που ασχολούνται με τα social media.

ad

Σκεφτείτε ότι το Facebook έχει αύξηση που έφτασε στο 75%, με 3/4 Έλληνες να έχουν τουλάχιστον ένα προφίλ, ενώ στράφηκαν ακόμα περισσότερο στο Instagram και στο Youtube σε ποσοστό 55% και 62%.

Ωστόσο, αυτός ο χρόνος που αυξήθηκε στα social media φαίνεται πως δεν έχει θετικές επιπτώσεις. Τρεις στους πέντε δηλώνουν πως ασχολούνται με τα social media περισσότερο από όσο θα έπρεπε και αμελούν άλλες ασχολίες τους, όπως το διάβασμα ή  κάποια χόμπι.

Αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με την έρευνα δύο στους πέντε Έλληνες κάθε πρωί λένε στον εαυτό τους πως θα καταφέρουν να μην παρασυρθούν από τα social media, αλλά τελικά δεν τα καταφέρνουν.

Το επίσης αρνητικό είναι πως ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει πως η χρήση των social media τους κάνει να νιώθουν μεγαλύτερη μοναξιά και κατάθλιψη όταν βλέπουν τα post των φίλων τους.

Ad