Κατάθλιψη

Μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε κάτι το οποίο ίσως να μην γνωρίζαμε πολλοί και ίσως να έχει σημασία καθώς η κατάθλιψη είναι μια κατάσταση στην οποία βρίσκεται αρκετός κόσμος και θέλει να την καταπολεμήσει έχοντας στο πλευρό του ειδικούς αλλά και πολύ καλούς φίλους!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Το Πανεπιστήμιο του Οχάιο έκανε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, και αναφέρει πως όταν οι άνθρωποι κάνουν καλές πράξεις βοηθούν σημαντική την ψυχική τους υγείας και νιώθουν πως συνδέονται με άλλους συνανθρώπους τους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Ντέιβιντ Κρέγκ, όταν εφαρμόζουμε καλές πράξεις μπορούμε να βοηθήσουμε να προωθηθούν δεσμοί που μας κάνουν καλό!

Η νέα έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που έκαναν καλές πράξεις είδαν τα προβλήματα τους να μικραίνουν και να αποσυμπιέζονται από δύσκολες σκέψεις!

Όπως αναφέρει η συνεργάτης του Κρεγκ, Τζένιφερ Κλίβενς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη πως θα πρέπει να μην ασχολούνται με τα ζητήματα άλλων, αλλά η έρευνα αποδεικνύει το αντίθετο!

Στην έρευνα συμμετείχαν 122 άτομα τα οποία είναι αντιμέτωπα με μέτρια προς βαριά συμπτώματα κατάθλιψης και χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ και διήρκησε για 5 εβδομάδες.

Στο πρώτο γκρουπ χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος του σχεδιασμού κοινωνικών δραστηριοτήτων. στο δεύτερο χρησιμοποιήθηκε ένα μοτίβο όπου τα άτομα θα έπρεπε να αναγνωρίσουν τος αρνητικές σκέψεις και να αναθεωρήσουν. Και στο τρίτο γκρουπ ζητήθηκε να κάνουν 3 καλές πράξεις μέσα στην ημέρα για δυο μέρες μέσα στην εβδομάδα

Στην περίπτωση των καλών πράξεων το 3ο γκρουπ έδειξε μεγάλη βελτίωση και έκανε τα άτομα να συνδεθούν περισσότερο με τους ανθρώπους!

Τσέκαρε και αυτά: