Η Κατερίνα Κρέπη είναι μια διακεκριμένη προσωπικότητα στον χώρο του θεάτρου και της συγγραφής, με αξιοσημείωτη πορεία και επιτεύγματα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, και η αγάπη της για την τέχνη την ώθησε από νωρίς να ακολουθήσει δύο παράλληλες πορείες στην εκπαίδευσή της.
Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα ελληνικής φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, εστιάζοντας στη γλωσσική και πολιτιστική κληρονομιά, ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στη Δραματική Σχολή Αθηνών “Γ. Θεοδοσιάδη”.
Η Κατερίνα Κρέπη δεν σταμάτησε να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές της.
Παρακολούθησε ποικίλα σεμινάρια υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων σκηνοθετών και δασκάλων, όπως ο Ανέστης Αζάς και ο Θοδωρής Αμπαζής από το Εθνικό Θέατρο, η Ελένη Σκότη από το θέατρο Επί Κολωνώ, και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος από την Ανοιχτή Τέχνη.
Σημαντική ήταν και η εμπειρία της από διεθνή εργαστήρια, όπως αυτά με τους Miles Anthony και Manuel Puro, καθώς και η επαφή της με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως ο Κριστόφ Βαρλικόφσκι και ο Ακύλλας Καραζήσης, που συνέβαλαν καθοριστικά στην εξέλιξή της ως καλλιτέχνιδας.
Ως συγγραφέας, έχει κερδίσει αναγνώριση για δύο θεατρικά έργα. Το πρώτο, «Κυβέλη-Μαρίκα-Η τιμητική» (2018), είναι βασισμένο στη ζωή δύο μεγάλων μορφών του ελληνικού θεάτρου, της Κυβέλης Αδριανού και της Μαρίκας Κοτοπούλη, και τιμήθηκε με το τρίτο πανελλήνιο βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος.
Το δεύτερο έργο της, «Η επιθεώρηση μιας μύγας» (2020), αποτελεί μια πρωτότυπη επιθεώρηση με ανατρεπτικό χαρακτήρα, που εξετάζει σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα με χιούμορ και κριτική ματιά.
Πρόσφατα, η Κατερίνα Κρέπη ξεκίνησε ένα καινούργιο εγχείρημα, δημιουργώντας κανάλι στο YouTube, όπου αναλαμβάνει να διασκευάζει και να κινηματογραφεί θεατρικά κείμενα από το παγκόσμιο ρεπερτόριο. Αυτή η πρωτοβουλία επιτρέπει σε ένα ευρύτερο κοινό να γνωρίσει κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα με νέα προσέγγιση, προσφέροντας την ευκαιρία για μια πιο άμεση και διαδραστική εμπειρία.
Τσέκαρε κι αυτά:
Κολωνός Μαγαζιά: Η μπουγάτσα του Μακεδόνα
Μάρμαρα: Πώς να επαναφέρετε την παλιά γυαλάδα τους