Καθαρά Δευτέρα 2022

Η Καθαρά Δευτέρα 2022 έρχεται την επόμενη Δευτέρα 7 Μαρτίου και εκτός από τα παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα και τη Λαγάνα, έχουμε και το παραδοσιακό πέταγμα, του χαρταετού.

Γιατί όμως και αυτή την Καθαρά Δευτέρα 2022, ο αττικός ουρανός και όχι μόνο θα γεμίσει με πολύχρωμους χαρταετούς.

 

Το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα συμβολίζει το πως η ψυχή του ανθρώπου είναι ελεύθερη και μπορεί να πετάει με καθαρότητα μέχρι να συναντήσει τον Θεό.

Το έθιμο για τους χαρταετούς είναι αρκετά παλιό και μπορεί να μετράει και πάνω από 3.000 χρόνια.

Σύμφωνα με κάποιους ο χαρταετός γεννήθηκε στην Κίνα, αλλά διεκδικούν μια τέτοια θέση και η Ινδονησία, όπου είχαν φτιάξει και αετούς από φύλλα

Εάν πάντως υιοθετήσουμε την άποψη πως οι χαρταετοί ήρθαν από την Κίνα τότε πρέπει να υιοθετηθεί και η φημολογία πως Βουδιστές ιεραπόστολοι βοήθησαν στην εξάπλωση από την Κίνα, στην Κορέα και εν συνεχεία στην Ιαπωνία.

O καιρός την Καθαρά Δευτέρα
Πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, την Καθαρά Δευτέρα 2022 ο καιρός θα είναι σχετικά αίθριος και αυτό σημαίνει πώς θα έχουμε την ευκαιρία να εκδράμουμε έτσι ώστε να γιορτάσουμε τα Κούλουμα.
Καθαρά Δευτέρα 2022
Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα πάντως όπου ξεκινάει και η Σαρακοστή θα είναι άστατος με βροχοπτώσεις, ακόμα και χιόνια, αλλά από την Κυριακή των Αποκριών, ο καιρός σταδιακά θα βελτιώνεται και η Καθαρά Δευτέρα 2022 αναμένεται με λιακάδα για τις περισσότερες τουλάχιστον περιοχές της χώρας.
Υπό τέτοιες καιρικές συνθήκες είναι σίγουρο πως το πέταγμα του χαρταετού στις περισσότερες τουλάχιστον χώρες θα είναι άκρως ευνοϊκό.