Καθαρά Δευτέρα 2022

Η Καθαρά Δευτέρα 2022 έρχεται σύντομα και σε μία εβδομάδα από τώρα θα είμαστε όλοι σε κάποιο μέρος της Ελλάδας τρώγοντας λαγάνα και διάφορα εξαιρετικά σαρακοστιανά.

Η Καθαρά Δευτέρα για φέτος έρχεται τη Δευτέρα στις 7 Μαρτίου μιας και είναι κινητή γιορτή και πάντα ο χρόνος που γιορτάζεται είναι σε πλήρη εξάρτηση με την ημερομηνία εορτής του Πάσχα.

Η Καθαρά Δευτέρα 2022 όπως και φέτος πέφτει 48 ημέρες πάντα πριν το Πάσχα.

Μία ημέρα πριν από αυτή τη Δευτέρα, δηλαδή την Κυριακή στις 6 Μαρτίου όπου τότε θα γιορτάσουμε τις Απόκριες.
Οπότε από τις 5 Μαρτίου έως τις 7 Μαρτίου θα έχουμε το πρώτο τριήμερο για το νέο έτος, ενώ τον ίδιο μήνα έχουμε άλλο ένα τριήμερο εκείνο της 25ης Μαρτίου που αυτή τη χρονιά πέφτει Παρασκευή.
Πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, την Καθαρά Δευτέρα 2022 ο καιρός θα είναι σχετικά αίθριος και αυτό σημαίνει πώς θα έχουμε την ευκαιρία να εκδράμουμε έτσι ώστε να γιορτάσουμε τα Κούλουμα.
Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα!
Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα πάντως όπου ξεκινάει και η Σαρακοστή θα είναι άστατος με βροχοπτώσεις, ακόμα και χιόνια, αλλά από την Κυριακή των Αποκριών, ο καιρός σταδιακά θα βελτιώνεται και η Καθαρά Δευτέρα 2022 αναμένεται με λιακάδα για τις περισσότερες τουλάχιστον περιοχές της χώρας.
Η ονομασία της Καθαράς Δευτέρας έρχεται από τα χρόνια του χριστιανισμού και ουσιαστικά σημαίνει την έναρξη της νηστείας της Σαρακοστής και στην ουσία πως οι άνθρωποι καθαρίζονται σωματικά, αλλά και πνευματικά.
Για το λόγο αυτό εκείνη την ημέρα τρώμε λαγάνα που στην ουσία είναι άζυμο ψωμί, το οποίο πρέπει να παρασκευάζεται μόνο με το φως της ημέρας.