Καθαρά Δευτέρα 2023

Καθαρά Δευτέρα 2023 : Ένα από τα θαλασσινά που ο κόσμος λατρεύει να απολαμβάνει κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής είναι τα καλαμάρια και μπορούμε να τα μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Το καλαμάρι είναι ένα από τα πιο αγαπητά θαλασσινά εδέσματα το οποίο όλοι έχουμε απολαύσει κάποια στιγμή και την Καθαρά Δευτέρα 2023 μπορούμε να δημιουργήσουμε τρεις παρασκευές!

Για πάμε να τις δούμε!

1η συνταγή 

Τι θα χρειαστείς 

  • 2 μεγάλα καλαμάρια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • μισό ματσάκι άνηθο
  • μισό κούπα ξύδι
  • μια σκελίδα σκόρδο

Πάμε στην παρασκευή 

  • Ανοίγουμε τα καλαμάρια στα δυο και τα τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με το λάδι και το ξύδι
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον βάζουμε στο μπολ και αφήνουμε για μια ώρα
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο μέχρι να μαυρίσει
  • Απλώνουνε τα καλαμάρια για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά και είναι έτοιμα

2η συνταγή 

Τι θα χρειαστείς 

  • 1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • μισό ματσάκι μαϊντάνο
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο τριμμένο

Πάμε στην παρασκευή 

  • Πλένουμε τα καλαμάρια μας και τα αφήνουμε στην άκρη
  • Σε ένα πιάτο απλώνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ούζο
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι απλώνεις το λάδι και ρίχνεις τα καλαμάρια τα οποία έχεις πανάρει με το αλεύρι
  • Λίγο πριν τα απομακρύνεις από τη φωτιά (12 λεπτά) ρίχνεις το ούζο

3η συνταγή 

Τι θα χρειαστείς 

  • 3 μεγάλα καλαμάρια
  • 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 200 γραμμάρια κασέρι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • μια κούπα ρύζι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

Πάμε στην παρασκευή 

  • Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνεις μια λαδόκολλα και βάζεις τα καλαμάρια καθαρισμένα πάνω.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά τα οποία έχεις ψιλοκόψει και αρχίζεις να γεμίζεις τα καλαμάρια.
  • Ρίχνεις λίγο λάδι πάνω από τα καλαμάρια και τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ενώ ρίχνεις και λίγο νερό.

Τσέκαρε και αυτά: