: Μια μέρα όπου μπορούμε να απολαύσουμε μοναδικές συνταγές με θαλασσινά, και να αφήσουμε για λίγο στην άκρη το κόκκινο κρέας πλησιάζει και θέλουμε να δημιουργήσουμε πολλά πράγματα τα οποία θα βάλουμε στο τραπέζι.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ
Το χταπόδι είναι μια σταθερή αξία στο σαρακοστιανό τραπέζι και την ημέρα που πετάμε χαρταετό είναι ιδανικό για να εμάς που μας αρέσουν τα θαλασσινά και οι απλές συνταγές!
Πάμε να δούμε τι μπορούμε να φτιάξουμε:
1η συνταγή Τι θα χρειαστείς
- 1 μεγάλο χταπόδι
- 2 μικρά κρεμμύδια λευκά
- 6 φύλλα δάφνης
- αλάτι και πιπέρι
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξηρό)
- μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
Πάμε στην παρασκευή
- Βράζεις το χταπόδι για 50 λεπτά με τα φύλλα δάφνης (μέχρι να μαλακώσει)
- Μόλις βράσει το χταπόδι, κόβεις τα πλοκάμια.
- Βγάζεις ένα τηγανάκι και σοτάρεις τα λαχανικά σου χωρίς να κάψουν και ρίχνεις το χταπόδι
- Ρίχνεις πρώτα το κρασί΄(μην τρομάξεις αν βγάλει λίγη φωτιά) και έπειτα το ξύδι
- Αφήνεις για 5 λεπτά με κλειστό καπάκι και αφαιρείς από τη φωτιά
- Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι!
Καθαρά Δευτέρα 2023 – 2η συνταγή
- 1 μικρό χταπόδι
- 300 γραμμάρια μαυρομάτικα
- 2 φύλλα δάφνης
- μισό ματσάκι άνηθο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι
- αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πάμε στην παρασκευή
- Βράζεις το χταπόδι για 50 λεπτά περίπου σε μια κατσαρόλα που να το χωράει και ρίχνεις και τα δυο φύλλα δάφνης
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζεις τα μαυρομάτικα μέχρι να μαλακώσουν
- Ψιλοκόβεις τα λαχανικά σου και και τα ανακατεύεις με το αλάτι και το πιπέρι
- Αφού βράσουν τα μαυρομάτικα, τα βάζεις σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις με το λάδι, τα λαχανικά.
- Μόλις μαλακώσει το χταπόδι, το βγάζεις σε ένα ξύλο κοπής και κόβεις σε μικρά κομμάτια τα πλοκάμια. Τα βάζεις σε ένα μπολ με το ξύδι και το αφήνεις για μια ώρα στην άκρη.
- Μετά το ρίχνεις στη σαλάτα με τα μαυρομάτικα!
Τσέκαρε και αυτά: