Καθαρά Δευτέρα 2023

Tην Καθαρά Δευτέρα 2023 πολλοί από εμάς θα βγουμε εκτός Αθηνών για να πάρουμε μια “τζούρα” φρέσκου αέρα καθώς θέλουμε να ξεφύγουμε λίγο από την πόλη και να νιώσουμε πως η εξοχή είναι κοντά μας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Ένα από τα μέρη τα οποία μπορείς να επισκεφτείς αν θέλεις να κάνεις μια όμορφη μονοήμερη είναι η τεχνητή λίμνη Δόξα η οποία βρίσκεται στην περιοχή Φενεού Κορινθίας, και κοντά σε αυτή βρίσκεται η Μονή Αγίου Γεωργίου. Μπορείς να βρεθείς στο συγκεκριμένο σημείο οδικώς και να απολαύσεις το φυσικό τοπίο καθώς θεωρείται περιοχή NATURA.

Η λίμνη σχηματίζεται από τα νερά που ρέουν από το όρος Πεντέλεια και από τα Αροάνια και η ονομασία προήλθε από το μικρό ποτάμι που ξεκινούσε από την περιοχή και κατέληγε κοντά στο όρος Σαΐτα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ενθύμηση (@enthymisi)

Κατά την αρχαιότητα, το συγκεκριμένο ποτάμι ονομαζόταν Αροάνιος.

Πολλοί είναι αυτοί που την αποκαλούν “Κορινθιακή Ελβετία” και είναι ένας μικρός παράδεισος για μεγάλους και παιδιά που θέλουν να έρθουν κοντά με τη φύση! Υπάρχουν μονοπάτια και μεγάλα, επιβλητικά δέντρα και στο κέντρο της υπάρχει μια στενή χερσόνησος όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.

Είναι μια τέλεια πρόταση αν θέλεις να κάνεις πικνίκ (πάντα μαζεύουμε τα σκουπίδια μας μετά) ή να εξερευνήσεις τη φύση κα μετά να μετάβεις σε κάποιο χωριό της Ορεινής Κορινθίας και να απολαύσεις τα φαγητά που τρώμε την Καθαρά Δευτέρα 2023!

Αν αποφασίσεις να κάνεις ένα μονοήμερο trip στη λίμνη Δόξα και έπειτα επιλέξεις να βρεθείς σε μια περιοχή για φαγητό, μην ξεχάσεις να κλείσεις τραπέζι διότι θα γίνεται χαμός και δε θα βρίσκεις να κάτσεις!

Ότι και αν κάνεις να περάσεις υπέροχα και να μην ξεχάσεις να βγάλεις πολλές φωτογραφίες και να κάνεις tag το citynow στο Instagram!

Tσέκαρε και αυτά: