Καθαρά Δευτέρα 2023

Καθαρά Δευτέρα 2023 : Η μέρα κατά την οποία ξεκινά η Σαρακοστή αναμένεται στις 27 Φεβρουαρίου και πολλοί είναι αυτοί που έχουν φύγει ήδη σε όμορφους προορισμούς της Ελλάδας για να απολαύσουν τα γνωστά σε όλους… Κούλουμα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, τα καταστήματα τροφίμων θα είναι ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα 2023 αλλά τα σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά.

Η Βαρβάκειος Αγορά και η Αγορά του Καταναλωτή θα λειτουργήσουν από την Κυριακή μέχρι και το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί το κοινό.Υπάρχουν και πολλές λαϊκές αγορές οι οποίες θα λειτουργήσουν την πρώτη ημέρα της Σαρακοστής για να μπορέσει ο κόσμος να ψωνίσει.

Οι φούρνοι και τα μίνι μάρκετ θα είναι επίσης ανοιχτά αν και εφόσον επιλέξει ο κάθε επιχειρηματίας να τα διατηρήσει ανοιχτά.

Το δημόσιο θα είναι κλειστό ενώ πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις επιλέγουν η συγκεκριμένη μέρα να είναι αργία για αυτούς. Και οι τράπεζες θα είναι κλειστές αλλά όσοι επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν κάποιες δουλειές μέσω των ειδικών ΑΤΜ που τοποθετούνται εκτός του καταστήματος.

Μην ξεχάσεις πως τα καταστήματα δε θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 9 και 10 το βράδυ αλλά μέχρι νωρίς το απόγευμα!

Αν είσαι από αυτούς που θα δουλέψουν τη συγκεκριμένη να σου πούμε καλό κουράγιο, αν πάλι έχεις φύγει για τριήμερο να σου ευχηθούμε να περάσεις τέλεια!

Πώς αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα 2023

Η συγκεκριμένη μέρα δε θεωρείται επίσημη αργία την οποία ορίζει ο νόμος για όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχουν όμως επιχειρήσεις που αργούν όμως τη συγκεκριμένη μέρα και παραμένουν κλειστές.

Ωστόσο, αν κάποιες εργαστεί την Καθαρά Δευτέρα και δικαιούται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμη ημερομίσθιο τους επί του ωρομίσθιου και η προσαύξηση είναι κατά 75% σε ημέρες αργίας.

Τσέκαρε και αυτά: