: Ένα από τα πιο γνωστά γλυκά που απολαμβάνουμε την πρώτη μέρα της Σαρακοστής είναι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς, τον οποίο και λατρεύουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές συνταγές.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς θεωρείται must για τις ημέρες της Σαρακοστής και μπορούμε να δημιουργήσουμε παρασκευές οι οποίες θα μας συνοδεύσουν! Αλλά πρέπει να ξέρεις πως έχει αρκετές θερμίδες και πως δε θεωρείται ένα γλυκό… της δίαιτας!
Οπότε μπαίνουμε από τώρα στις κουζίνες και ξεκινάμε να δημιουργούμε ωραία πράγματα!
1η συνταγή
Τι θα χρειαστείς
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- μισό κουταλάκι κανέλα
Πάμε στην παρασκευή
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις τη ζάχαρη και το νερό και ρίχνεις λίγες σταγόνες λεμόνι και για 5 λεπτά αφήνεις να βράσει.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνεις το σιμιγδάλι και το λάδι και καβουρδίζεις μέχρι να γίνει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Βγάζουμε και τις δυο κατσαρόλες και ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι σιγά σιγά και ανακατεύουμε.
- Μόλις σφίξει το μείγμα μας, το ρίχνουμε σε μια φόρμα της επιλογής μας και το αφήνουμε να σφίξει για 1 ώρα.
2η συνταγήΤι θα χρειαστείς
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
- 4 ποτήρια νερό
- 4 φέτες πορτοκάλι
- μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- μισό κουταλάκι κανέλλα
- μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- λίγα αποξηραμένα πορτοκάλια και μάνγκο
Πάμε στην παρασκευή
- Ακολουθείς την ίδια διαδικασία με την παραπάνω
- Όταν ολοκληρώσεις το μείγμα ρίχνεις τα αποξηραμένα πορτοκάλια
- Και αφήνεις το μείγμα για 1 ώρα να κάτσει!
Είναι δυο πολύ εύκολες συνταγές οι οποίες μπορούν να δημιουργηθούν μέσα σε λίγα λεπτά και να τις απολαύσεις!
Βρίσκονται σε όλα τα τραπέζια της Σαρακοστής οι χαλβάδες και εκτός από αυτούς που δημιουργούνται με σιμιγδάλι, έχουμε και τους χαλβάδες που φτιάχνονται με ταχίνι οι οποίοι είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.
Τσέκαρε και αυτά: