: Έχουν πολλά να κάνουμε μέχρι την ημέρα που θα γιορτάσουμε τα κούλουμα και θα πετάξουμε χαρταετό καθώς υπάρχουν πολλά προϊόντα τα οποία πρέπει να προμηθευτούμε αν είμαστε αυτοί που θα κάνουμε το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι !
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ
Μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές συνταγές με θαλασσινά για το τραπέζι μας και να ικανοποιήσουμε τους πιο απαιτητικούς και οι συνταγές που έχουμε να σου προτείνουμε είναι πολύ εύκολες και δε θα χρειαστεί πολλή ώρα για να τις προετοιμάσεις!
Τα μύδια και το χταπόδι είναι από τα κλασικά εδέσματα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα τραπέζια και φέτος θα τα απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε!
Καθαρά Δευτέρα 2023 – 1η συνταγή
- ένα χταπόδι μεσαίου μεγέθους
- 450 γραμμάρια κριθαράκι
- μισό μπουκάλι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτί τομάτα κονκασέ
- μισή κουταλιά της σούπας πλάτες
- αλάτι και πιπέρι
Πάμε στην παρασκευή
- Καθαρίζεις το χταπόδι και το μόνο μέρος που δεν κρατάς όταν το κόβεις είναι το κεφάλι
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο με το λάδι, και ρίχνεις το χταπόδι
- Ρίχνεις το κρασί και έπειτα την τομάτα
- Αφού περάσουν 10 λεπτά ρίχνεις το κριθαράκι και ρίχνεις και μισή κούπα νερό!
- Τελευταία το αλάτι και το πιπέρι!
2η συνταγή Τι θα χρειαστείς
- 400 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα
- 1 πιπεριά της αρεσκείας σου
- 100ml ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- ψιλοκομμένο μαϊντανό (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
- 150 γραμμάρια φέτα
- 1 κουτάκι τομάτα κονκασέ
- μισό κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
Πάμε στην παρασκευή
- Σε ένα τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο, και τα λαχανικά σου και τα σοτάρεις!
- Σβήνεις με το ούζο και αφού περάσουν 2-3 λεπτά ρίχνεις τα μύδια!
- Ανακατεύεις και αφήνεις να βράσουν για 5 λεπτά
- Ρίχνεις τη τομάτα και αφήνεις για 3-5 λεπτά
- Έπειτα ρίχνεις τη φέτα και αφαιρείς το τηγάνι από το ζεστό μετά
Τσέκαρε και αυτά: