Καθαρά Δευτέρα 2023

Καθαρά Δευτέρα 2023 : Τα τραπέζια θα γεμίσουν με λαχταριστά εδέσματα τα οποία προσφέρει απλόχερα η θάλασσα και όλοι μας προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να μπορέσουμε να τα ξεχωρίσουμε και να είναι φρέσκα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Τα οστρακοειδή είναι από αυτά που επιλέγουμε για το σαρακοστιανό τραπέζι και θέλουμε να επιλέξουμε πράγματα τα οποία είναι φρέσκα! Αλλά θέλει προσοχή γιατί μπορεί να πέσουμε σε λάθη και να διαλέξουμε υλικά τα οποία να μας προκαλέσουν προβλήματα.

Όταν αγοράζουμε οστρακοειδή πρέπει να δώσουμε βάση στα όστρακα τα οποία είναι ραγισμένα ή σπασμένα και μπορεί να είναι αυτά υπεύθυνα για την έλλειψη φρεσκάδας. Χτυπάς ελαφριά το κέλυφος σε ένα όστρακο για να ακούσεις τον ήχο ο οποίος πρέπει να είναι γεμάτος.

Καθαρά Δευτέρα 2023 – Η σάρκα πρέπει να είναι κολλημένη στο κέλυφος και να νιώθεις πώς είναι φρέσκο! Τα θαλασσινά τα οποία είναι ζωντανά και που κινούνται έντονα είναι και αυτά τα οποία πρέπει να επιλέξεις.

Οι γαρίδες είναι ένα από τα πράγματα που επιλέγουμε για το τραπέζι μας και πρέπει να όταν τις επιλέγουμε , να τις πιάνουμε και να γλιστράνε από τα χέρια μας για να καταλάβουμε πως είναι φρέσκιες.

Όταν επιλέγουμε να αγοράσουμε καλαμαράκια θα πρέπει να έχουν λαμπερά και καθαρά μάτια και η επιφάνεια τους να είναι υγρή και να μην γίνονται αποχρωματισμοί.

Αν επιλέξεις να αγοράσεις χταπόδι θα πρέπει να δώσεις σημασία στη μυρωδιά του και να μη σου προκαλεί δυσφορία όπως αυτή που προκαλεί η αμμωνία!

Αν επιλέξεις να αγοράσεις φρέσκα ψάρια θα πρέπει να δώσεις σημασία στα μάτια τους γιατί αν είναι θαμπά, δεν θεωρούνται πολύ καλής ποιότητας. Ωστόσο, το χρώμα τους πρέπει να είναι “ζωντανό” και όχι θαμπό για να μπορεί να ξεχωρίσει από τα ψάρια τα οποία δεν είναι για κατανάλωση.

Τσέκαρε και αυτά: