Καθαρά Δευτέρα 2023

Η Καθαρά Δευτέρα 2023 είναι επίσημα εδώ και αν είσαι από τα πλάσματα που δεν έχουν ψωνίσει τίποτα για να δημιουργήσεις το δικό σου σαρακοστιανό τραπέζι, πρέπει να σου πούμε πως η Βαρβάκειος αγορά είναι ανοιχτή σήμερα 27/2/2023 και μπορείς να την επισκεφτείς την τελευταία στιγμή για να προμηθευτείς κάποια θαλασσινά και να μη μείνεις στην απέξω!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Παίρνεις τα θαλασσινά σου και επιστρέφεις σπίτι σου για να ξεκινήσεις τις ετοιμασίες αλλά πρέπει να δείξεις προσοχή γιατί μπορεί να μην τα μαγειρέψεις σωστά και να υπάρξουν προβληματάκια τα οποία δεν θέλουμε!

Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής και ειδικότερα της Καθαράς Δευτέρας έχει παρατηρηθεί πως κάποιοι άνθρωποι παθαίνουν γαστρεντερίτιδα από την κατανάλωση οστρακοειδών και αυτό δεν είναι κάτι που το θέλουμε! Ο σκοπός είναι να φάμε και να ευχαριστηθούμε!

Καθαρά Δευτέρα 2023 – Αν έχεις επιλέξει να μαγειρέψει μύδα ή στρείδια τότε πρέπει να προσέξεις τα εξής:

Αν βράσεις τα μύδια και τα στρείδια και δεν ανοίξουν κατα τη διάρκεια του βρασμού τότε δεν πρέπει να τα καταναλώσεις . Το ίδιο ισχύει αν είναι ανοιχτά πριν τα βράσεις.

Δεν πρέπει να τρως ωμά ή αν δεν έχουν μαγειρευτεί σωστά.

Τα μύδια και τα στρείδια τα βράζουν μέχρι να ανοίξουν και τα αφήνουμε να βράσουμε 3-5 λεπτά επιπλέον.

Δεν ξεχνάμε να πλένουμε τα χέρια μας και να έχουμε καθαρούς πάγκους!

Όσο αφορά τα υπόλοιπα θαλασσινά θα πρέπει να δώσεις βάση στη μυρωδιά τους! Αν σου μυρίζουν περίεργα σαν να έχουν χαλάσει τότε ίσως δεν πρέπει να τα καταναλώσεις.

Το χταπόδι και το καλαμάρι θα πρέπει να γλιστρούν στο χέρι σου και έτσι θα καταλάβεις πως είναι φρέσκα ενώ αν είναι κατεψυγμένα θα καταλάβεις από τη μυρωδιά ότι κάτι κακό συμβαίνει!

Δώσε βάση και απλά πρόσεξε να τηρείς τους κανόνες υγιεινής!

Tσέκαρε και αυτά: