Καθάρισμα σπιτιού

Πολλοί από εμάς δυσανασχετούμε όταν εμφανίζεται κάπου στο προσκήνιο η φράση “καθάρισμα σπιτιού” και δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι μια συνθήκη στην οποία πρέπει να μπούμε αν θέλουμε να έχουμε καθαρούς χώρους και να νιώθουμε ωραία και ήρεμοι.

Βέβαια, όλοι ξέρουμε πάνω – κάτω τι πρέπει να κάνουμε για να είναι καθαροί οι χώροι μας αλλά μήπως είναι καλό να ακούμε και καμία συμβουλή που θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή μας;

Σπίτι

Για πάμε, λοιπόν, να δούμε πώς θα κάνουμε το καθάρισμα σπιτιού, καλύτερο!

  • Το ξύδι είναι σύμμαχος

Το λευκό ξύδι είναι ίσως ένα από τα καλύτερα καθαριστικά που υπάρχουν! Μπορείς να καθαρίσεις τον κάδο πλυντηρίου, τις ατσαλένιες επιφάνειες, τις μαρμάρινες επιφάνειες και άλλα πολλά σημεία του σπιτιού! Ακόμη μπορείς να ρίξεις σε έναν κουβά νερό, ξύδι και σταγόνες από ένα αγαπημένο αιθέριο έλαιο και να σφουγγαρίσεις.

  • Πρώτα σκουπίζουμε

Είναι σημαντικό να ξέρεις πως το σκούπισμα των πατωμάτων προηγείται του σφουγγαρίσματος. Με το σκούπισμα μπορείς να μαζέψεις τρίχες, διάφορες σκόνες αλλά και να προετοιμάσεις το “έδαφος” για τα καθαριστικά που θα καθαρίσουν καλύτερα τα πατώματα.

  • Το μπάνιο μας, είναι αυτό που καθαρίζουμε τελευταίο

Το μπάνιο, είναι ένας χώρος όπου περνάμε αρκετές ώρες και είναι σημαντικό να καθαρίζεται τελευταίο γιατί έτσι εξασφαλίζεις τη λιγότερη μεταφορά μικροβίων.

Τσέκαρε και αυτά : 

Χριστουγεννιάτικες διακοπές : Που να πας στην Ελλάδα

Ελένη Φουρέιρα : Επιβεβαίωσε την εγκυμοσύνη