Καθαρισμός φούρνου

Ο καθαρισμός φούρνου δεν είναι δύσκολη υπόθεση! Και αν είσαι από τα τυπάκια που θέλουν να καθαρίζουν τις συσκευές τους με φυσικό τρόπο και να μη χρησιμοποιούν προϊόντα τα οποία περιέχουν σκληρά χημικά, τότε σου έχουμε την ιδανική λύση!

Ένας από τους πιο safe τρόπους αλλά και αποτελεσματικούς για να καθαρίσεις τη συσκευή που “φιλοξενεί” τις δημιουργίες που φτιάχνεις στο σπίτι σου,είναι να χρησιμοποιήσεις δυο υλικά τα οποία σίγουρα έχεις στο σπίτι σου! Και αν δεν τα έχεις, τα βρίσκεις στο σούπερ μάρκετ και είναι αρκετά οικονομικά.

Ποια είναι αυτά τα δυο υλικά, γλυκό μου πλασματάκι; Μα φυσικά, το ξύδι και η μαγειρική σόδα!

Καθαρισμός φούρνου – Τι πρέπει να κάνεις:

Σε ένα μπολ (καλό είναι να χρησιμοποιείς γυάλινα μπολ ή από αλουμίνιο γιατί είναι καλύτερα για το περιβάλλον), ρίχνεις μια κούπα του τσαγιού λευκό ξύδι και 2-3 κουταλιές του γλυκού σόδα!

Ανακατεύεις τα δυο υλικά και δημιουργείται μια πάστα! Παίρνεις ένα σφυγγαράκι (σαν αυτό που πλένουμε τα πιάτα) και τρίβεις τον φούρνο με την πάστα που δημιούργησες!

Αφήνεις για κανένα 10λεπτο την πάστα στον φούρνο και μετά με ένα βρεγμένο πανί την αφαιρείς από όλα τα σημεία! Και είναι έτοιμος ο φούρνος σου!

Τσέκαρε και το βίντεο αν έχεις κάποια απορία:

Ας ξεκινήσει ο καθαρισμός!