Καθαρισμός καφετιέρας

Καθαρισμός καφετιέρας :Καθημερινά, μια από τις πρώτες κινήσεις το πρωί που ξυπνάμε είναι να ανάψουμε την εσπρεσιέρα μας και να πιούμε το καφεδάκι που μας προσφέρει!

Αλλά όπως εμείς, κάνουμε μπανάκι για να ξεσκουριάσουμε και να νιώθουμε ωραία, έτσι και αυτή χρειάζεται που και που μια πολύ απλή συντήρηση για να μην “κολλάει”.

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν ειδικές σκόνες ή κάψουλες που περιέχουν χημικά για να καθαρίσει γρήγορα η μηχανή μας, αλλά δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε όλη την ώρα αυτά! Και υπάρχει τρόπος να την καθαρίσουμε φυσικά!

Καθαρισμός καφετιέρας – Τι πρέπει να κάνεις:

Ανάλογα με το μηχάνημα που διαθέτεις, θα γεμίσεις το μισό κομμάτι της “αμπούλας’ με εμφιαλωμένο νερό και το υπόλοιπο υγρό που χρησιμοποιήσεις είναι το λευκό ξύδι.

Εννοείται πως το μηχάνημα είναι εκτός πρίζας!

Αφού έχεις γεμίσει το δοχείο με νερό και ξύδι, το αφήνεις για λίγο στην άκρη και καθαρίζεις όλο το μηχάνημα με σαπούνι και νερό και το αφήνεις να στεγνώσει!

Αφού στεγνώσει, τοποθετείς το δοχείο και ανάβεις το μηχάνημα και αφήνεις το νερό να τρέξει! Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία δυο φορές και στην τρίτη φορά απλά αφήνεις να τρέξεις νερό χωρίς το ξύδι!

Και είναι έτοιμη!

Κάθε τρεις μήνες καλό θα είναι να χρησιμοποιείς μια κάψουλα ή σκόνη για να την καθαρίσεις, αλλά αν θέλεις να κάνεις πιο τακτικό καθάρισμα τότε αυτός ο φυσικός τρόπος είναι ιδανικός!

Αυτόν τον τρόπο καθαρίσματος μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και σε άλλες καφετέριες!

Τσέκαρε και αυτό : Kourtney Kardashian : Στην Ιταλία για τον γάμο της