Για να φτιάξεις κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα σου έχουμε την τέλεια συνταγή, που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα κεφτεδάκια:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
2 αυγά
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
1 κ. γ. φύλλα δυόσμου
1/2 κ.γ. ρίγανη
100 ml ελαιόλαδο
αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
Πιπέρι
Τα υλικά που θα χρειαστείς για την σάλτσα
10-12 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φύλλο δάφνης
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνεις για πέντε λεπτά τον κιμά με το ψωμί, τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τη ρίγανη, τα αυγά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Βάζεις μέχρι τη μέση με λάδι ένα μεγάλο τηγάνι, πλάθεις τα τα κεφτεδάκι, τα αλευρώνεις και τα ρίχνεις στο τηγάνι για 5-6 λεπτά. Τα γυρνάς και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα.
Αφού έχεις βάλει απορροφητικό χαρτί σε ένα πιάτο, τοποθετείς τα ψημένα κεφτεδάκια.
Στη συνέχεια βάζεις λίγο ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά. Έπειτα σοτάρεις για 3 περίπου λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά προσθέτεις τις ντομάτες, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά. Τέλος, βάζεις τα κεφτεδάκια μέσα, κουνάς λίγο το τηγάνι για καλυφθούν και το βγάζεις από τη φωτιά.
Τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα και θα είναι ωραία με ρύζι.
Τσέκαρε και αυτά: