Στις 22 Φεβρουαρίου του 2020 η Κική Δημουλά αποφάσισε πως ήταν η στιγμή που θα αφήσει αυτόν τον κόσμο και θα βρεθεί στον παράδεισο των ποιητών για να συζητήσει με αγγέλους και δημιουργούς όλα όσα φέρνει ο έρωτας στη ζωή των ανθρώπων! Μια μεγάλη απώλεια…

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

ad

Η ποιήτρια ήταν ένα από τα σπουδαιότερα μυαλά της σύγχρονης ποίησης και θεωρήθηκε μια προσωπικότητα που μπορούσε να τοποθετηθεί σε όλα τα θέματα χρησιμοποιώντας ένα ιδιαίτερο τρόπο που άγγιζε την καρδιά του αναγνώστη της.

Σε ηλικία 19 ετών έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1952 στα γράμματα, με τη συλλογή ποίησης “ποιήματα” αλλά μετά τη κυκλοφορία τους τα αποκύρηξε και επίσημα εισήλθε στο χώρο της ποίησης με τη συλλογή “Έρεβος”.

Κάποιες από τις ποιητικές συλλογές της :

  • “Το λίγο του κόσμου”
  • “Ερήμην”
  • “Επί τα ίχνη”
  • “Εφηβεία της λήθης”
  • “Ήχος απομακρύνσεων”
  • “Δημόσιος Καιρός”
  • “Άνω τελεία”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiki Dimoula (@kiki_dimoula)

Έχοντας δημιουργήσει συλλογές που διαβάζονται μέχρι και σήμερα και θα διαβάζονται για πολλά χρόνια, κατάφερε να μιλήσει στη ψυχή των ερωτευμένων, των ανθρώπων που έχουν πληγωθεί αλλά και όσων θέλουν να έχουν ελπίδα!

Στα social media έχουν δημιουργηθεί σελίδες όπου φιλοξενούν πολλά αποφθέγματα και μπορεί κανείς να τα μοιραστεί στα stories του!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiki Dimoula (@kiki_dimoula)

Η Κική Δημουλά ήταν μια γυναίκα ειλικρινής και δε φοβόταν να μιλήσει για τα συναισθήματα! Και μέσω της ποίησης εξέφραζε σκέψεις που μπορεί να έχουμε κάνει και εμείς… Μόνο που εκείνη τις παρουσίαζε με συγκλονιστικό τρόπο!

Στις 2 Φεβρουαρίου εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω της χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας που είχε και μετά από 20 μέρες έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη σε όλους όσους την αγαπούσαν!

Στις 25 Φεβρουαρίου τάφηκε στο Α’ νεκροταφελιο Αθηνών δημόσια δαπάνη και πλήθος κόσμου βρέθηκε εκεί για να αποχαιρετίσει ένα σπουδαίο μυαλό!

Τσέκαρε και αυτά: