Kim Kardashian

Από τότε που η Kim Kardashian βάδισε στο κόκκινο χαλί του Met Gala με το φόρεμα «Happy Birthday Mr. President» της Μέριλιν Μονρόε, στο διαδίκτυο διεξάγονται συζητήσεις για την απόφασή της.

ad

Κάποιοι λάτρεψαν τη στιγμή -την επιστροφή στην ιστορία της αμερικανικής μόδας, αλλά κάποιοι άλλοι απογοητεύτηκαν από την επιλογή φορέματος της ριάλιτι σταρ.

Πολλοί διατύπωσαν την άποψη ότι η Kim Kardashian φορώντας το φόρεμα δεν σεβάστηκε όχι μόνο το ίδιο το ρούχο, αλλά και την κληρονομιά της θρυλικής ηθοποιού. Το επιχείρημα ότι ένα φόρεμα όπως αυτό πρέπει να υπάρχει σε ένα Μουσείο, όχι να επιδεικνύεται σε κόκκινο χαλί, έχει υποστηριχθεί έντονα από πολλούς ιστορικούς κοστουμιών και οικολόγους.

Ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας Bob Mackie είπε τη δική του γνώμη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian (@kimkardashian)

Ο Mackie σχεδίασε στην πραγματικότητα ένα σκίτσο για το εν λόγω πρωτότυπο βραδινό φόρεμα όταν εργαζόταν ως βοηθός για τον σχεδιαστή Jean Louis το 1962. Εξήντα χρόνια αργότερα και το φόρεμα επέστρεψε στη δημόσια συζήτηση, αλλά ο σχεδιαστής μόδας δεν είναι χαρούμενος γι’ αυτό.

«Νόμιζα ότι ήταν μεγάλο λάθος» είπε ο σχεδιαστής στο ΕW. Την εποχή που ο Mackie έκανε το αρχικό σκίτσο για το φόρεμα, ήταν μόλις 23 ετών. Είπε ότι δεν ήξερε πού θα φορεθεί το φόρεμα, αλλά ήξερε ότι ήταν για τη Μονρόε. «Ήταν μία θεά. Ήταν απλά υπέροχη» σημείωσε.

Ο Mackie συνέχισε, λέγοντας ότι το φόρεμα «σχεδιάστηκε για εκείνη». «Καμία άλλη δεν πρέπει να εμφανίζεται με αυτό το φόρεμα» τόνισε.

Όμως, ο Mackie δεν ενδιαφέρεται μόνο για την κληρονομιά του φορέματος και της Μονρόε, αλλά και για το ίδιο το ρούχο. Όπως πολλοί άλλοι κριτικοί, ο σχεδιαστής ανησυχεί ότι η χρήση του «ήταν αναμφίβολα επιβλαβής για τη διατήρηση και τη δομική του ακεραιότητα» σύμφωνα με το EW

Τσέκαρε και αυτό : Oasis : Πωλήθηκε η κιθάρα που τους “διέλυσε”

Ad