Κίνα

Τρεις σούπερ αγελάδες κλωνοποιήθηκαν στην Κίνα σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας και αναρωτιόμαστε πόσο ακόμη θα προχωρήσει η επιστήμη και πόσο θα παρεμβαίνει στη φύση με διάφορες τεχνικές.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Η κινεζική ταμπλόιντ “The Global Times” αναφέρει σε δημοσίευμα της πως επιστήμονες κατάφεραν να προχωρήσουν στην κλωνοποίηση των τριών αγελάδων που ανήκουν στην ολλαδνική ράτσα Holstein Friesian, και μπορούν να παράξουν μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος συγκριτικά με μια απλή και καθημερινή αγελαδίτσα.

Όπως αναφέρει η Ningxia Daily, τα μοσχαράκια δημιουργήθηκαν στην κωμόπολη Ningxia και  πλέον οι επιστήμονες στοχεύουν στη δημιουργία ενός ολόκληρου κοπαδιού που θα μπορεί να αποτελείται από περισσότερες από 1.000 αγελάδες.

Ο λόγος για τον οποίο έγινε η συγκεκριμένη κλωνοποίηση, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του προγράμματος, δρ.Τζιν Γιαπίνγκ, είναι διότι θα μπορέσουν να ενισχύσουν την παραγωγή γάλακτος στην Κίνα η οποία κάνει μεγάλη εισαγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος.

Οι συγκεκριμένες αγελάδες θα μεγαλώσουν σε μια ειδικά διαμορφωμένη φάρμα και παράλληλα θα γίνονται ενέργειες για την κλωνοποίηση και άλλων έτσι ώστε να δημιουργηθεί το “σούπερ κοπάδι” και να αποκτήσει περισσότερο γάλα η χώρα.

Τσέκαρε και αυτά: